The Nissan-Blink cooperation in Greece is on the plug

“Στην πρίζα” βάζει η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. τη συνεργασία της με τον αμερικανικό κολοσσό Blink Charging στην Ελλάδα. Με τη συνεργασία αυτή, η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan, διευρύνει το portfolio των επιλογών για λύσεις φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων της, τόσο σε επίπεδο αντιπροσώπων, όσο και πελατών.

Η συνεργασία ήρθε μάλλον σαν… κεραυνός εν αιθρία, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, η θυγατρική της εισηγμένης στο Nasdaq, Blink, Blink Charging Hellas, πραγματοποίησε, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση για την παρουσία της στη χώρα. 

Εκεί, στη διάρκεια της εκδήλωσης, η η συνεργασία της εταιρείας με την Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, στον τομέα της παροχής λύσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ανακοινώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, Τάκη Θεοχαράκη: 

“Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη BLINK ως συνεργάτη μας,  στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η Nissan, ως πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, εργάζεται συστηματικά για ένα μέλλον βιώσιμης κινητικότητας χωρίς εκπομπές C0₂. Μέσω αυτής της συνεργασίας, θα διευρύνουμε το πεδίο των διαθέσιμων επιλογών σε λύσεις που αφορούν την φόρτιση των οχημάτων μας, τόσο για το δίκτυο των αντιπροσώπων μας, όσο και για τους πελάτες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα στεφθεί με τη μέγιστη επιτυχία και γι’ αυτό το σκοπό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.” 


Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας  και  η προβολή της  ανάπτυξης του Πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η Blink Charging Co. (NASDAQ: BLNK, BLNKW) είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Κατέχει και λειτουργεί δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ παράλληλα προσφέρει συνδεσιμότητα με τη Blink International, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink κι ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα.

Blink provides different business models for electric vehicle charging stations, designing and tailoring each program to the needs of each customer and location.

Nissan is also a pioneer in the automotive industry in electrification, having realized its advantages very early on. For Nissan, electrification is the result of more than 70 years of research and development of electric vehicles, and more than 25 years in battery research, development and manufacturing. Since 2010, with the first generation of the Nissan LEAF, the mass-production pure electric car, Nissan has continued to invest in sustainable mobility, both with the second generation of the model and the e-NV200 & e-Evalia commercial vehicles, as well as higher performance vehicles such as the recently unveiled Nissan Ariya electric coupe crossover crossover.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-Evalia που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες here

George Karagiannis

Recent Posts

Τουρκία: Σε προχωρημένες συνομιλίες με τις Κινέζικες BYD και Chery για κατασκευή εργοστασίων EV

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery για επενδύσεις…

44 mins ago

Η VW διακόπτει τις συνομιλίες με τη Renault για EV χαμηλού κόστους

Η VW εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής…

2 hours ago

DS 3 : Available immediately, with the Premium Upgrade programme

DS Automobiles announces the new "Premium Upgrade" program that gives enthusiasts the opportunity to...

1 day ago

Porsche ready to launch the first hybrid 911 with higher performance

Porsche adds a battery to the 911 sports car for the first time, with the electric motor...

2 days ago

The European car industry turns its back on electrification

With European carmakers expressing widespread reaction from the slowdown in sales of pure...

2 days ago

Ford Performance announces its entry into the 2025 Dakar Rally

Ford Performance is delighted to announce today its participation in the 2025 Dakar Rally,...

2 days ago