Categories: UncategorizedNEWS

For the first time, Nissan announces sustainability plan

Η Nissan Motor Co. Ltd. ανακοίνωσε το Nissan Sustainability 2022, ένα στρατηγικό πλάνο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες της εταιρείας, την ενίσχυση της ποικιλομορφίας, της εταιρικής ενσωμάτωσης όπως  και  της διακυβέρνησης, σύμφωνα με το ενδιάμεσο πρόγραμμα  Nissan M.O.V.E.,  έως το 2022.

This is the first time Nissan has announced a comprehensive sustainability plan that brings together all aspects of its environmental, social and governance initiatives in a unified approach.

Το σχέδιο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το συνεχιζόμενο πρόγραμμα Nissan Green της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε το FY2001 με μακροπρόθεσμο όραμα προς το 2050. Το Nissan Sustainability 2022 θα εξασφαλίσει ότι η εταιρεία βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την επίτευξη των τιθέμενων στόχων,  καθώς πλησιάζει στη μέση χρονική διάρκεια του προγράμματος, διευρύνοντας τη νοοτροπία περί αειφορίας στην εταιρεία και συμπεριλαμβάνοντας  την ποικιλομορφία και την εταιρική ενσωμάτωση, καθώς και την ισχυρότερη διακυβέρνηση.

“Το Nissan Sustainability 2022 είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας για σταθερή ανάπτυξη και πλεύση στην εξέλιξη της τεχνολογίας της αυτοκινητοβιομηχανίας”, δήλωσε ο Hitoshi Kawaguchi, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan και γενικός διευθυντής αειφορίας . “Πιστεύουμε ότι η βιώσιμη κινητικότητα θα συμβάλει στην επίτευξη ενός κόσμου με μηδενικές εκπομπές και μηδενικά θανατηφόρα ατυχήματα.  Το σχέδιό μας,  επιπλέον ενισχυμένο από τις προσπάθειές μας να είμαστε μια πραγματικά διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς εταιρεία, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την πορεία “.

Το σχέδιο είναι οργανωμένο γύρω από ένα περιβαλλοντικό, κοινωνικό και διακυβερνητικό πλαίσιο (ESG),  με κριτήρια που χρησιμοποιούνται συνήθως από επενδυτές που παρακολουθούν τη δημιουργία αξίας σε μια επιχείρηση.

Environmental initiatives

Η τέταρτη γενιά του προγράμματος Nissan Green θα αποτελέσει βασικό στοιχείο του σχεδίου αειφορίας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της εξάρτησης  πόρων, της ποιότητας του αέρα και της λειψυδρίας.

Βασικοί στόχοι και πρωτοβουλίες  του προγράμματος περιλαμβάνουν:

- Μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα κατά 40% έως το FY2022, σε σύγκριση με τα επίπεδα του FY2000, επιτεύξιμο εν μέρει από την αύξηση της ηλεκτροκίνησης . Η Nissan, ως ηγέτιδα στην αγορά  ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου οχημάτων μέχρι το τέλος του FY2022, που είναι ηλεκτρικά ή έχουν ηλεκτροκινητήρες . Επίσης  θα προωθήσει την ανάπτυξη συστημάτων V2X (vehicle-to-everything) παγκοσμίως, για βελτιωμένη διαχείριση της ενέργειας.

- Reduce carbon dioxide emissions from manufacturing and corporate activities by 30% by FY2022, compared to FY2005 levels, achievable in part by NESCO (Energy Saving Collaboration) activities

- Reduction in the use of new materials in 70% by FY2022, achievable in part by promoting the circular economy of reusable and recycled lithium-ion batteries used in electric vehicles.

- Reduction of liquid organic compounds in vehicle production processes and,

- Reduce water intake per unit of global production by 21% by FY2022, compared to FY2020.

Social initiatives

Nissan has long considered driver safety and corporate philanthropy to be fundamental features of its social initiatives. The new sustainability plan will build on these commitments while focusing on diversity and corporate inclusion.

Initiatives in these areas include:

- Setting an ultimate goal of reducing Nissan vehicle fatalities to zero, achieved in part by promoting increased vehicle safety with more autonomous systems, such as ProPILOT, to be offered in 20 vehicles in 20 markets by the end of 2022; and,

- Αύξηση του ποσοστού των γυναικών διευθυντών στο 16% παγκοσμίως και στο 13% στην Ιαπωνία μέχρι την 1η Απριλίου 2023, επιτεύξιμο εν μέρει με την παροχή κατάρτισης για την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, καθώς και με  την προαιρετική εφαρμογή πολιτικών ευέλικτης και εξ αποστάσεως εργασίας.

Governance initiatives

Το Nissan Sustainability 2022 περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση της διακυβέρνησης της εταιρείας,  μέσω αναθεωρημένων συστημάτων συμμόρφωσης.

Η Nissan έχει εφαρμόσει ένα σύστημα “τριών γραμμών άμυνας”, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη συνέχεια και συνέπεια στη διαχείριση συμμόρφωσης και στους συναφείς ελέγχους.

Further actions include:

- Consistent communication about compliance messages in the workplace.

- A compliance management system set up and monitored by a dedicated team of experts.

- Δημιουργία  λειτουργίας παρακολούθησης εσωτερικού ελέγχου.

- Διορισμός ανεξάρτητων, πλήρους αφοσίωσης,  περιφερειακών στελεχών,  αρμόδιων για την συμμόρφωση, που  θα αποτελέσουν τη βασική γραμμή υποστήριξης  σε περιφερειακό επίπεδο.

- Προώθηση ευκαιριών για την έκφραση των απόψεων των εργαζομένων, καθώς  και για θέματα που δεν εμπίπτουν στη συμμόρφωση και  που πρέπει να επιλυθούν με αποτελεσματικό τρόπο,  μέσω του συστήματος  SpeakUp της Nissan και,

- Ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης με ανεξάρτητους διευθυντές που θα  αποτελούν το ένα τρίτο του διοικητικού συμβουλίου.

George Karagiannis

Recent Posts

Behold, the updated BMW 3 Series Sedan & Touring

Ασταμάτητη πρόοδος στον πυρήνα της μάρκας BMW Ανανέωση για το παγκόσμιο best - seller της premium μεσαίας κατηγορίας. Εδώ και σχεδόν 50…

18 hours ago

Renault Group : Autonomous urban transport

Το Renault Group έχει θέσει ένα ρεαλιστικό όραμα για την τεχνολογία, βασισμένο στην αρχή ότι…

2 days ago

Stellantis: The Fiat 500 hybrid returns to Mirafiori

Μετά από αμέτρητες φήμες στον Τύπο, ήρθε η επιβεβαίωση: το Mirafiori θα γίνει το μέρος…

2 days ago

The new Ford Kuga is here

Το Ford Kuga είναι το μεσαίο SUV που έρχεται για μια ακόμα φορά να ανατρέψει…

2 days ago

Audi is the official sponsor of "Women's Golf Day"

Η Audi, συνώνυμο του αθλητισμού, της ακρίβειας και του πάθους, συνδυάζοντας άψογα τον ενθουσιασμό του…

2 days ago

Lancia: Unveiled the 240 hp Ypsilon HF and announced its return to rallying

Η Lancia παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του Ypsilon HF, ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που ανοίγει μια…

2 days ago