NEWS

Porsche plans to use reduced CO₂ steel from 2026

Η Porsche AG προχώρησε σε συνεργασία με τη σουηδική καινοτόμο εταιρεία ενέργειας H2 Green Steel για την προμήθεια χάλυβα με ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO₂. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση του ανθρακικού αποτυπώματος των οχημάτων Porsche με τη χρήση χάλυβα που παράγεται με μειωμένες εκπομπές CO₂.

Η H2 Green Steel πρόκειται να κατασκευάσει χάλυβα χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια στο Boden της Σουηδίας μέχρι το τέλος του 2025. Από το 2026, η Porsche και οι προμηθευτές πρωτογενών υλικών της θα παραλαμβάνουν αυτόν τον φιλικό προς το περιβάλλον χάλυβα από την H2 Green Steel. Ειδικότερα, ο χάλυβας αυτός θα διαθέτει ένα από τα μικρότερα αποτυπώματα άνθρακα στη βιομηχανία. Η H2 Green Steel χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή μέθοδο που χρησιμοποιεί υδρογόνο και πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, καθιστώντας την παραγωγή χάλυβα σχεδόν ουδέτερη ως προς τον άνθρακα. Η H2 Green Steel δηλώνει ότι η προσέγγισή της αποδίδει εντυπωσιακή μείωση των εκπομπών CO₂ κατά 95% σε σύγκριση με την παραδοσιακή παραγωγή χάλυβα με άνθρακα κοκκοποίησης. Για το πλαίσιο, ενώ η Porsche χρησιμοποίησε 220.000 τόνους χάλυβα στα οχήματά της το 2022, σχεδιάζει να ενσωματώσει έως και 35.000 τόνους χάλυβα χαμηλού άνθρακα σουηδικής παραγωγής ετησίως στις μελλοντικές σειρές οχημάτων της.

Η Barbara Frenkel, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Προμηθειών της Porsche AG, δήλωσε: “Το όραμα της Porsche είναι να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των οχημάτων μας μέχρι το 2030. Ο χάλυβας με αποδοτική χρήση CO₂ είναι κομβικής σημασίας σε αυτό το ταξίδι βιωσιμότητας. Η αξιοποίηση του χάλυβα από την H2 Green Steel θα βοηθήσει στη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με αυτό το κρίσιμο υλικό”.

Παρόλο που η Porsche μειώνει σταδιακά την περιεκτικότητα χάλυβα στα οχήματά της, προτιμώντας το αλουμίνιο για τις ελαφριές του ιδιότητες, τα απαράμιλλα μηχανικά χαρακτηριστικά του χάλυβα τον καθιστούν απαραίτητο στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων. Η Barbara Frenkel σημείωσε περαιτέρω: “Η κατανάλωση ενέργειας, οι διαδικασίες και τα υλικά συμβάλλουν σημαντικά στις εκπομπές CO₂ στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα επικεντρώνεται επίσης στην ενίσχυση της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών και πράσινης ενέργειας στις παραγωγικές δραστηριότητες των άμεσων προμηθευτών μας”.

TopSpeed.Gr Newsroom

Recent Posts

Volvo Saracakis Test Drive Event στην Καλαμάτα, 24-26 Μαΐου

Η Volvo Saracakis θα είναι Μεγάλος Χορηγός του Διεθνούς Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street…

8 hours ago

Ford Puma: Τεχνολογικά προηγμένο και οικονομικό, τώρα με μίσθωμα 199€

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των…

10 hours ago

Turkey: Advanced talks with Chinese BYD and Chery for construction of EV factories

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery για επενδύσεις…

2 days ago

VW breaks off talks with Renault on low-cost EV

Η VW εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής…

2 days ago

DS 3 : Available immediately, with the Premium Upgrade programme

DS Automobiles announces the new "Premium Upgrade" program that gives enthusiasts the opportunity to...

3 days ago

Porsche ready to launch the first hybrid 911 with higher performance

Porsche adds a battery to the 911 sports car for the first time, with the electric motor...

4 days ago