Live the Movement in the streets
EG hero1 Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget

Chasing the last of the summer light with an awesome Ford Transit Nugget

EG hero1 Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget

Πόσες φορές έχεις ονειρευτεί μια περιπέτεια με μια καλή παρέα, ένα βαν -στην περίπτωσή μας ένα Transit- με όλα τα καλούδια και ταξίδια στις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές της γης; Την τελευταία ημέρα με καλοκαιρινή ώρα, η Ford δημοσίευσε μία ιστορία με θέμα δύο φυσιολάτρεις και φίλους της περιπέτειας που διασχίζουν τη Νορβηγία τις τελευταίες ημέρες της χρονιάς με λιγοστό καλοκαιρινό φως, παρέα με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο: Το Ford Transit Custom Nugget. Κι εμείς, τους ζηλεύουμε…

Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο η εταιρεία Westfalia – εταίρος της Ford – έχει φροντίσει να εξοπλίσει με κουζίνα, σαλόνι, τραπεζαρία και χώρο ύπνου στην οροφή, προσφέροντας στους λάτρεις της ζωής στη φύση την τέλεια λύση, αφού με αυτό μπορούν να ζήσουν την περιπέτεια που ονειρεύονται χωρίς να απαρνηθούν τις ανέσεις τις σπιτικής ζωής.

EG hero2 Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget

Το βίντεο που συνοδεύει την ιστορία ακολουθεί τους σύγχρονους εξερευνητές James Forrest και Nic Hardy στην απόδρασή τους στην ονειρεμένη νορβηγική φύση.

transit Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget

Πρόκειται για το πρώτο μιας σειράς επεισοδίων με τίτλο “Great Escapes” που έχουν ως θέμα ταξίδια περιπέτειας με διάφορα μοντέλα της γκάμας Ford.

Στη Νορβηγία επιτρέπεται το νυχτερινό κάμπινγκ στην ύπαιθρο και αυτό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για ταξίδια περιπέτειας με το Ford Transit Custom Nugget

Λίγο πριν το λιγοστό φως της ημέρας παραχωρήσει τη θέση του στις ατελείωτες αρκτικές νύχτες, οι σύγχρονοι εξερευνητές James Forrest και Nic Hardy ξεκινούν μία ακόμα περιπέτεια. Και συγκεκριμένα, ένα ταξίδι στο Trollveggen (ή Troll Wall), στην υψηλότερη κάθετη ανάβαση, που βρίσκεται στη Νορβηγία σε υψόμετρο 1.676 μ.

EG hero3 Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget

Το βίντεο καταγράφει τις περιπέτειές τους καθώς ξεκινούν από το Alesund. Κατόπιν επισκέπτονται μία δύσβατη παραλία στο Gødoya και διασχίζοντας τον Atlantic Ocean Road κατευθυνόμενοι προς το νησί Sekken, καταλήγουν στο Trollstiggen. Το μενού δραστηριοτήτων των πρωταγωνιστών μας περιλαμβάνει ορειβασία, βόλτα με καγιάκ, ποδηλασία και πεζοπορία εν μέσω εντυπωσιακών και απόκρημνων τοπίων με ανυπέρβλητο φόντο τα φιόρδ.

Πιστός σύντροφος σε αυτό το εγχείρημα είναι το Ford Transit Custom Nugget που εκτελεί χρέη μεταφορικού μέσου και σπιτιού ταυτόχρονα, προσφέροντάς τους πολυτελή διαμονή πολλών αστέρων κατά τη νυχτερινή τους διαβίωση στη φύση.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο παρακολουθούμε τους εξερευνητές μας να ανεβαίνουν σε μία πανέμορφη τοποθεσία από την οποία διακρίνονται τρεις διάσημες κορυφές που φέρουν τις ονομασίες Kongen (The King / Ο Βασιλιάς), Dronninga (The Queen / Η Βασίλισσα) και Bispen (The Bishop / Ο Επίσκοπος).

GE hero4 Κυνηγώντας το τελευταίο καλοκαιρινό φως με ένα φοβερό Ford Transit Nugget

Πρόκειται για το πρώτο μιας σειράς επεισοδίων με τίτλο “Great Escapes”, το καθένα από τα οποία ακολουθεί ανθρώπους που λατρεύουν την περιπέτεια και θέλουν να ταξιδεύουν σε ασυνήθιστα μέρη με συναρπαστικά τοπία, παρέα με lifestyle οχήματα της γκάμας Ford.

«Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του, αλλά οι μέρες στη Νορβηγία εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλες, γι’ αυτό θέλαμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ώρες με φυσικό φως και να αποδράσουμε από την καθημερινότητα.»

«Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά κατά μία έννοια, αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει τέτοιες αποδράσεις πιο απολαυστικές. Υποθέτω ότι αυτή είναι η ομορφιά των ταξιδιών που διέπονται από τέτοιο πνεύμα, με όλα όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε, να χαλαρώσουμε και να εξερευνήσουμε. Η απόλυτη ελευθερία.»

James Forrest, λάτρης της περιπέτειας

«Το ταξίδι με το Nugget σου προσφέρει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων: την περιπέτεια και τη ζωή στη φύση, αλλά με όλες τις σπιτικές ανέσεις.”

Nic Hardy, λάτρης της περιπέτειας

Ο James και η Nic πέρασαν το καλοκαίρι τους ανεβαίνοντας σε 282 Munros (βουνά με ύψος πάνω από 3.000 πόδια) στη Σκοτία, κάτι που αποτέλεσε για αυτούς μία μεγάλη πρόκληση. Αυτό το ταξίδι στη Νορβηγία έγινε με κίνητρο την αγάπη τους για το friluftsiv, δηλαδή τη ζωή στην ύπαιθρο και περιλαμβάνεται στο 16ο τεύχος του περιοδικού περιπέτειας “Sidetracked”, στο οποίο ο James περιγράφει τα ταξίδια με δικά του λόγια.

Ford Transit Nugget

Τροποποιημένο από την Westfalia, μία εταιρεία εξειδικευμένη στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που αποτελεί εταίρο της Ford, το Nugget έχει δική του κουζινούλα, καθιστικό, τραπεζαρία και χώρο για ύπνο στην προέκταση της οροφής.