Live the Movement in the streets
FRONTA002 Fiat: Back to the 80's with the new Grande Panda (Video)

Fiat: Back to the 80's with the new Grande Panda (Video)

Η Fiat αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Grande Panda από την οροφή του Lingotto, σηματοδοτώντας τα 125 χρόνια ιστορίας

Η Fiat επιστρέφει στα 80’s με στοχευμένες σχεδιαστικές αναφορές σε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της, την πρώτη γενιά του Panda, εξελίσσοντας το σχέδιο του διαχρονικού Giorgetto Giugiaro. Έτσι, αποκάλυψε σήμερα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου, που το αποκαλέι Grande Panda. Από την οροφή του εμβλητικού πρώτου εργοστασίου της, του Lingotto, σηματοδοτεί τα 125 χρόνια ιστορίας της, ατενίζοντας το μέλλον

SIDE002 Fiat: Επιστροφή στα 80's με το νέο Grande Panda (Βίντεο)

Ειδικότερα, η  FIAT αποκαλύπτει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Grande Panda, του πρώτου μέλους μιας νέας οικογένειας εμπνευσμένης από το Panda της δεκαετίας του 1980, ενός συμπαγούς οικογενειακού μοντέλου που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών σε όλο τον κόσμο. Είναι το πρώτο μοντέλο της νέας παγκόσμιας γκάμας που βασίζεται σε μια πολυενεργειακή πλατφόρμα, καθώς η FIAT ξεκινά τη μετάβαση από την τοπική παραγωγή σε μια διεθνή προσφορά μέσω μιας κοινής παγκόσμιας πλατφόρμας. Το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε ηλεκτρική όσο και σε υβριδική έκδοση. Πρόκειται για ένα όχημα της κατηγορίας B με μήκος κάτω των 4 μέτρων, με καθαρές γραμμές, καλά οργανωμένους χώρους χάρη στον συμπαγή όγκο του και χωρητικότητα 5 ατόμων, το Grande Panda είναι ιδανικό τόσο για οικογενειακή άνεση όσο και για τη σημερινή αστική μετακίνηση.

Ένα πραγματικό Fiat

Με ιστορία που ξεπερνά τον αιώνα, η FIAT είναι μία από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και μια πραγματικά παγκόσμια μάρκα που γιορτάζει φέτος την 125η επέτειό της. Η ιστορία της FIAT είναι διάσπαρτη από επιτεύγματα, ρεκόρ, ηγετική θέση και παγκόσμια εμβέλεια, με τη μάρκα να έχει πάντα στο επίκεντρο τους πελάτες της. Τη χρονιά της σημαντικής επετείου της, η FIAT παρουσιάζει το νέο Grande Panda και προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο ένα νέο παγκόσμιο μοντέλο που είναι ιδανικό για οικογένειες και το σύγχρονο αστικό περιβάλλον.

Ο Olivier Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT και Παγκόσμιος CMO της Stellantis, δήλωσε: «Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 125 χρόνια της FIAT είναι να αρχίσουμε να γράφουμε τις πρώτες σελίδες του μέλλοντός μας, ξεκινώντας με το νέο Grande Panda. Σχεδιασμένο στο Τορίνο της Ιταλίας από το Centro Stile μας, το νέο δημιούργημα της FIAT ενσωματώνει τις αξίες του προδρόμου του. Αυτό το συμπαγές αυτοκίνητο βασίζεται σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, δίνοντας στην Μάρκα την ευκαιρία να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της. Με το Grande Panda, η FIAT ξεκινά τώρα τη μετάβαση σε παγκόσμιες κοινές πλατφόρμες που καλύπτουν όλες τις περιοχές του κόσμου, μεταφέροντας τα οφέλη που προκύπτουν στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, το Grande Panda είναι απόλυτα κατάλληλο για οικογένειες και αστική κινητικότητα σε κάθε χώρα… μια πραγματική FIAT!».

REAR002 Fiat: Επιστροφή στα 80's με το νέο Grande Panda (Βίντεο)

Το Grande Panda είναι το πρώτο νέο προϊόν της οικογένειας και θα ακολουθήσει το λανσάρισμα ενός νέου οχήματος κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Η νέα σειρά μοντέλων έχει σχεδιαστεί για να κατακτήσει τους δρόμους του κόσμου και να ολοκληρώσει τη γκάμα της μάρκας. Το καινοτόμο σχέδιο της FIAT είναι να κατασκευάζει οχήματα στην ίδια παγκόσμια και πολυενεργειακή πλατφόρμα Smart Car, η οποία λειτουργεί σε κάθε περιοχή του κόσμου, επιτρέποντας στη μάρκα να δημιουργεί πολλά διαφορετικά οχήματα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών παγκοσμίως.

Fiat Grande Panda: σχεδιασμένο στην Ιταλία για όλο τον κόσμο

Σχεδιασμένο στην Ιταλία στο Centro Stile στο Τορίνο, το Fiat Grande Panda ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα οχήματα της κατηγορίας Β για το μοναδικό του συμπαγές μήκος, μόλις 3,99 μέτρα – κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας των 4,06 μέτρων – και διαθέτει καθαρές γραμμές και καλά οργανωμένους χώρους χάρη στο μικρό του όγκο. Το νέο μοντέλο της FIAT μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα και είναι ιδανικό για άνετη οικογενειακή διαβίωση και σύγχρονη αστική μετακίνηση. Με στόχο να μεταδώσει δύναμη και μοναδικότητα, ο όγκος εμφανίζεται στιβαρός και δομημένος. Ο σφηνοειδής και δυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος δημιουργείται από τις έντονες γραμμές του προφίλ του. Το Grande Panda σχεδιάστηκε για να προβάλει τη μάρκα στο μέλλον με μια καινοτόμο και έξυπνη χρήση του χώρου, μια δροσερή προσωπικότητα και νέα χαρακτηριστικά.

FRONTA002 Fiat: Back to the 80's with the new Grande Panda (Video)

Το νέο Fiat Grande Panda διαθέτει μια ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση- έναν διακριτικό συνδυασμό δομημένων γραμμών και απαλών και τολμηρών επιφανειών που τονίζουν τους στιβαρούς θόλους των τροχών. Επιπλέον, η «ιταλική προσωπικότητα» του νέου Fiat Grande Panda γίνεται αμέσως αντιληπτή μέσω του εμβληματικού ιταλικού σχεδιασμού που είναι συνώνυμο της ομορφιάς. Το συμπαγές οικογενειακό μεταφορικό αυτοκίνητο διατίθεται με φωτεινά χρώματα αμαξώματος, στα οποία θα περιλαμβάνεται και το κίτρινο.

Το μπροστινό μέρος διαθέτει έναν συμπαγή όγκο με μια ξεχωριστή νέα προσωπικότητα. Ακριβείς ορθογώνιες γραμμές περιβάλλουν μια προοδευτική διάταξη τετράγωνου πλέγματος που δημιουργεί μια ισχυρή, κομψή εμφάνιση, δημιουργώντας μια στίξη pixel από το κέντρο της γυαλιστερής μαύρης επάνω μάσκας μέχρι τους προβολείς. Η παρουσία μιας ποδιάς στο κατώτερο κεντρικό τμήμα του προφυλακτήρα συμβάλλει στην ανάδειξη μιας UV νοοτροπίας, ενώ τα φωτιστικά σώματα, που αποτελούνται από κύβους οπάλ, αντανακλούν τα παράθυρα στις προσόψεις του εργοστασίου Lingotto. Επιπλέον, παράλληλα με τη μοναδική φωτεινή υπογραφή, τα φώτα ημέρας (DRL) μετατρέπονται σε φλας και φωτίζουν μερικούς από τους κύβους, οι οποίοι φαίνονται σαν οριζόντια pixel τοποθετημένα σε μοτίβο σκακιέρας.

Στα πλαϊνά, η σιλουέτα του Fiat Grande Panda ανακαλεί τη δυναμική του Panda από τη δεκαετία του ’80, με την αδιαμφισβήτητη, γεμάτη αυτοπεποίθηση γοητεία που του προσφέρουν ο δραστικός χώρος επιβατών και το κρύσταλλο του αεροθαλάμου. Η σφηνοειδής στάση του αμαξώματος και της καμπίνας είναι καλά καθορισμένη και ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τις κεκλιμένες σχάρες οροφής, οι οποίες κινούνται από την κορυφή προς το πίσω μέρος.

Ως φόρος τιμής στο κλασικό Panda 4×4, τα γράμματα Panda προκαλούν έκπληξη: τυπωμένα με τρισδιάστατο ανάγλυφο στις πόρτες, αντανακλούν το περιβάλλον και ζωντανεύουν το κάτω μέρος της πλευράς.

Επιπλέον, η αλάνθαστη κλίση της γωνιακής αναλογίας με τον κάθετο όγκο του πίσω μέρους αναπαράγεται από τη στιβαρή κολόνα «C». Για τη δημιουργία ενός φακοειδούς εφέ, ένα μαύρο τετράγωνο σήμα συνδέεται με τα γραφικά του χώρου του καπό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ στο οποίο τα τέσσερα γράμματα FIAT μετατρέπονται σε τέσσερις ράβδους που περπατούν γύρω από το όχημα.

Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης έναν τολμηρό χαρακτήρα χάρη στους προεξέχοντες θόλους των τροχών, την κλίση των παραθύρων, τη συνολική διάταξη του πίσω παραθύρου, τους προβολείς και τις ποδιές που προσδίδουν στο Fiat Grande Panda προστατευτική και σταθερή εμφάνιση και στιβαρή σταθερότητα στο έδαφος. Ο όγκος αυξάνεται χάρη στην ενσωμάτωση ενός γυαλιστερού μαύρου πλαισίου με τα τρισδιάστατα γράμματα Panda – ένας σχεδιαστικός φόρος τιμής στο αρχικό Panda. Τέλος, για να διατηρηθεί το θέμα των γεωμετριών της δεκαετίας του ’80 σε συνδυασμό με ένα φουτουριστικό στυλ, οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με διαμαντένια κοπή ενισχύονται από ένα σαγηνευτικό, στυλιζαρισμένο σχέδιο X.

Με μια ιδιαίτερη και νέα σχεδιαστική γλώσσα, το Fiat Grande Panda διαμορφώνει το μέλλον τώρα. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας της μάρκας να προσφέρει στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο ένα μοναδικό αυτοκίνητο που εκφράζει όλες τις αξίες της μέσα από τη χαρακτηριστική του σχεδίαση.