Categories: Uncategorized

Τα ελαστικά ΥΟΚΟΗΑΜΑ, ο φονικός σεισμός και τα 100 χρόνια ιστορίας

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ΥΟΚΟΗΑΜΑ Rubber στις 13 Οκτωβρίου του 1917, την πλήρη καταστροφή των εγκαταστάσεων της, από τον φονικό σεισμό Great Kanto, την 1η Σεπτεμβρίου του 1923 και την αναγέννηση μέσα από τις στάχτες τις 5 χρόνια μετά, η βιομηχανία ελαστικών δημιούργησε ένα micro-site που αναδεικνύει τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία και τα προϊόντα της.

«Τα γραφεία, το εργοστάσιο, οι αποθήκες , όλα μετατράπηκαν σε στάχτες μόλις δύο χρόνια και λίγους μήνες μετά το άνοιγμα του εργοστασίου, όταν ο σεισμός Great Kanto έπληξε την 1η Σεπτεμβρίου του 1923. Σημαντικά έγγραφα καταστράφηκαν επίσης από τη φωτιά. Η συγκεκριμένη καμινάδα κόπηκε στη μέση και ρωγμές εμφανίστηκαν σε όλο το εργοστάσιο!

Το micro-site έχει δομηθεί στη βάση δύο ξεχωριστών χρονοδιαγραμμάτων που  απεικονίζουν αφενός το ιστορικό χρονολόγιο της ΥΟΚΟΗΑΜΑ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, και αφετέρου το χρονολόγιο για τα προϊόντα της. Επιπλέον, ο επισκέπτης του micro-site μπορεί να δει και κάποια επίλεκτα videos που “αφηγούνται” την ιστορία της ΥΟΚΟΗΑΜΑ.

Από την ίδρυσή της στην πόλη της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας το 1917, η ΥΟΚΟΗΑΜΑ Rubber Company έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές ελαστικών, με έδρα το Τόκιο και παρουσία σε 120 χώρες. Αναγνωρισμένη για την πρωτοποριακή τεχνολογία και την καινοτομία των προϊόντων της, όπως και για τη διάθεση ενός  ευρέος  φάσματος ελαστικών στα οποία περιλαμβάνονται, ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων, motorsport και OTR, η ΥΟΚΟΗΑΜΑ συνεισφέρει στην κοινωνία με τη δημιουργία ωφέλιμων προϊόντων, εστιάζοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου και στην περιβαλλοντική συνείδηση.

Εκτός από τα ελαστικά, η ΥΟΚΟΗΑΜΑ Rubber Company έχει και άλλα ποικίλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της στο πολυμερές καουτσούκ, παράγει βιομηχανικά προϊόντα που καλύπτουν τομείς από την Ναυτιλία και την Αεροπορική βιομηχανία, μέχρι και επαγγελματικά προϊόντα γκολφ.

Το micro-site για την ιστορία 100 χρόνων της ΥΟΚΟΗΑΜΑ,  είναι διαθέσιμο στο :

http://www.y-yokohama.com/global/100th/

Designed with the ultimate criterion of high performance, YOKOHAMA's extensive range of tyres has been designed and manufactured to fully meet the requirements of both the driver and the car. Precise cornering response, safety, perfect traction and the real road feel they offer the driver are just some of the features of the high-tech YOKOHAMA tyres.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά ΥΟΚΟΗΑΜΑ στην ελληνική αγορά, από το 1957.

Panagiotis Karagiannis

Share
Published by
Panagiotis Karagiannis

Recent Posts

Volvo Saracakis Test Drive Event στην Καλαμάτα, 24-26 Μαΐου

Η Volvo Saracakis θα είναι Μεγάλος Χορηγός του Διεθνούς Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street…

14 hours ago

Ford Puma: Τεχνολογικά προηγμένο και οικονομικό, τώρα με μίσθωμα 199€

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των…

16 hours ago

TSF1 Podcast – WEC | 6 Hours of Spa

Καλημέρα αγαπητοί ακροατές και καλώς ήρθατε στο τρίτο TSF1 Podcast για τη σεζόν 2024 του…

16 hours ago

Turkey: Advanced talks with Chinese BYD and Chery for construction of EV factories

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery για επενδύσεις…

3 days ago

VW breaks off talks with Renault on low-cost EV

Η VW εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής…

3 days ago

DS 3 : Available immediately, with the Premium Upgrade programme

DS Automobiles announces the new "Premium Upgrade" program that gives enthusiasts the opportunity to...

4 days ago