CL2B19.503.006 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

CL2B19.503.006 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Το 2015, η Citroen δημιούργησε το δικό της luxury brand, την DS Automobiles. Με τη DS, η Citroen ήθελε να αναδείξει τη δυνατότητα της να κατασκευάσει αυτοκίνητα σε ανώτερα standards ποιότητας, πολυτέλειας και κύρους, απο αυτό των συμβατικών της μοντέλων.

CL2B19.503.009 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Με το DS9, η DS Automobiles, έρχεται να “εισβάλει” στο χώρο των πολυτελών saloon αυτοκινήτων, ένα κομμάτι αγοράς, κορεσμένο απο τους γερμανούς κατασκευαστές. Μετά τα δύο crossback της, DS3 και DS7, η DS έρχεται να τα βάλει στα ίσα με το πλέον δύσκολο κομμάτι της αγοράς, σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό των saloon.

CL2B19.503.016 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Αν ρωτήσει κανείς το μέσο άνθρωπο, ποια αυτοκινητα του έρχονται στο μυαλό όταν γίνεται λόγος για τα μεγάλα sedan (ή saloon), οι απαντήσεις είναι συνήθως Audi A6 & A8, ΒΜW Σειρά 5 & 7 ή Mercedes E Class & S Class. Κάποιοι πιο “διαβασμένοι”, ίσως αναφέρουν το Volvo S90 ή τη Jaguar XE & XF. Κανένας όμως δεν αναφέρει κάποιο γαλλικής προέλευσης μοντέλο. Αυτό ακριβώς έρχεται να αλλάξει το DS9.

Γαλλική φινέτσα, με άπλετο χώρο για τη καμπίνα των επιβατών

CL2B19.503.007 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία πατά, η ανανεωμένη EMP2 (Efficient Modular Platform 2), του επιτρέπει να έχει μήκος 4.93 μέτρα, φάρδος 1.85 μέτρα και μεταξόνιο 2.9 μέτρα. Αυτό το μέγεθος, οφελεί περισσότερο απο όλα, το χώρο των πίσω επιβατών. Στο ευρύχωρο σχεδιασμό του, έρχεται να προστεθεί το επιθετικό, αλλά κομψό του design, το οποίο το διαφοροποιεί πλήρως απο τα, ας είμαστε ειλικρινείς, αδιάφορα εν συγκρίσει με το DS9 sedan των γερμανών κατασκευαστών.

CL2B19.503.010 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Με σχεδιαστηκές στοιχεία που παραπέμπουν σε αυτά που χρησιμοποιούσαν οι γάλλοι στο original DS, το 1955, το DS9 χαρακτηρίζεται απο μία κομψή σιλουέτα με μία συνεχόμενη σχεδιαστική ροή, απο εμπρός μέχρι και πίσω.

CL2B19.503.005 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

E-TENSE : Η plug-in hybrid καρδιά του DS9

CL2B19.503.014 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Σε αρχικό στάδιο, το νέο DS9 θα είναι διαθέσιμο με ένα plug-in hybrid μηχανικό σύνολο, συνολικής απόδοσης 225 ίππων, με δυνατότητα κίνησης σε ένα φάσμα 40 εως 50 χιλιομέτρων (WLTP), αμοιγώς ηλεκτρικά. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, είναι ένας κινητήρας βενζίνης (αν και δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα επίσημα στοιχεία, υποθέτουμε πως πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.2) PureTech σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 320 Nm ροπής, με μία μπαταρία χωρητικότητας 11.9kWh.

CL2B19.503.025 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

O ηλεκτροκινητήρας του DS9 είναι ικανός να το κινήσει σε ταχύτητες μέχρι και 135 χιλιόμετρα / ώρα, αμοιγώς ηλεκτρικά, ενώ υποστηρίζει/υποστηρίζεται πάντα το συμβατικό, σε αυξημένη ζήτηση ισχύος απο τον οδηγό. Με τις λειτουργίες Electric Mode (αμοιγώς ηλεκτρική λειτουργία), Hybrid Mode (εναλλαγή μεταξύ ηλεκτρικού και κανονικου κινητήρα) και E-TENSE Sport Mode (συνεχής λειτουργία κανονικού κινητήρα με υποστήριξη απο τον ηλεκτροκινητήρα), το DS9 προσαρμόζεται ανάλογα στις εκάστοτε ανάγκες του οδηγού.

CL2B19.503.030 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Επιπλέον, τη φόρτιση της μπαταρίας έρχεται να υποστηρίξει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με μία επιπλέον λειτουργία Έντονης Ανάκτησης, κατά την οποία το αυτοκίνητο επιβραδύνει σε μεγάλο ποσοστό απο την ανάκτηση ενέργειας, με ελάχιστη ανάγκη για χρήση του συστήματος φρένων, γεγονός που αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια σε μικρότερο χρονικό διάστημα στη μπαταρία. Επίσης, με τη λειτουργία E-Save, το DS9 διασφαλίζει πάντα την ύπαρξη επαρκούς επιπέδου ενέργειας στη μπαταρία, για τη λειτουργία Zero Emissions, όταν το αυτοκίνητο κινείται σε αστικές ζώνες ή ζώνες μηδενικών ρύπων (τους γνωστούς Δακτύλιους).

CL2B19.506.010 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Υπάρχει επίσης, όντας plug-in hybrid, η δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας, απο μία συμβατική πρίζα, με τον on-board φορτιστή, να χρειάζεται μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά, για να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία (λαμβάνοντας υπόψη οτι η φόρτιση είναι απο το 0% στο 100%).

CL2B19.506.012 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Σύντομα, θα προστεθούν στη γκάμα άλλα δύο E-TENSE μηχανικά σύνολα και ένα συμβατικό. Το πρώτο E-TENSE, θα έχει απόδοση 250 ίππους και αυξημένη αυτονομία για πλήρως ηλεκτρική κίνηση (με μετάδοση στους 2 τροχούς), ενώ το δεύτερο θα είναι απόδοσης 360 ίππων (εικάζουμε με ισχυρότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης) με ένα έξυπνο κιβώτιο τετρακίνησης , όπως μας λέει η DS. Τέλος, θα υπάρχει και μία έκδοση με μόνο ένα κινητήρα βενζίνης PureTech, απόδοσης 225 ίππων. Όλα τα DS9, είναι εφοδιασμένα με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

DS Lounge : Ένα εσωτερικό, αξιοζήλευτο απο όλους

CL2B19.507.007 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως το εσωτερικό, είναι το σημαντικότερο κομμάτι κάθε αυτοκινήτου. Ναι, καλό είναι ένα όμορφο εξωτερικό, αλλά ο χώρος που “βιώνουμε” το αυτοκίνητο μας, είναι το εσωτερικό του. Και στο DS9, έχουμε πολλά να βιώσουμε και να απολαύσουμε. Αρχικά, η DS χρησιμοποιεί κορυφαίας ποιότητας υλικά και η ποιότητα συναρμογής πιστεύουν οτι είναι ανάλογη των υλικών.

CL2B19.503.031 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Η εξατομίκευση του εσωτερικού στα θέλω και το γούστο του κάθε ιδιοκτήτη, γίνεται απο τα διάφορα θέματα, τα DS Inspirations. Κάθε DS Inspiration, φέρει το όνομα κάποιου διάσημου διαμερίσματος του Παρισιού και έχει ένα δικό του μοναδικό χαρακτήρα, που κατ΄επέκταση, καθορίζει την αύρα στο εσωτερικό του DS9.

CL2B19.506.078 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Τα DS Inspiration BASTILEE και DS Inspiration RIVOLI, χρησιμοποιούν grained δέρμα στα καθίσματα (με επένδυση Alcantara στον ουρανό), στο DS Inspiration PERFORMANCE χρησιμοποιείται Alcantara σε όλο σχεδόν το εσωτερικό, ενώ στο DS Inspiration OPERA χρησιμοποιείται δέρμα Nappa με σχέδιο λουριού ρολογιού, κατά μήκος του κέντρου του καθίσματος. Η γαλλική φινέτσα που λέγαμε.

CL2B19.506.051 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Τα καθίσματα στο εσωτερικό του DS9 είναι θερμαινόμενα, κλιματιζόμενα και με λειτουργία μασάζ. Στη βελτίωση της άνεσης, συμβάλει η ενεργή ανάρτηση DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, με την οποία μία κάμερα, καθώς και μία πληθώρα απο αισθητήρες, ρυθμίζουν διαρκώς το κάθε αμορτισέρ ατομικά. Αυτό που κάνει ωστόσο τη διαφορά, είναι η κάμερα του συστήματος, η οποία διαβάζοντας το δρόμο, προετοιμάζει κάθε απορτισέρ να ρυθμιστεί κατάλληλα, προκειμένου να κάνει τη καλύτερη δυνατή απόσβεση, κάνοντας τη όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή στο εσωτερικό. Έξυπνο, ε ;

Σε ολα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η εκτενής χρήση ηχομονωτικού υλικού μαζί με τα διπλά τζάμια σε όλα τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, τα οποία μειώνουν ακόμη περισσότερο κάθε μορφή ανεπιθύμητου θορύβου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Για τον επιθυμητό “θόρυβο”, το σύστημα ψυχαγωγίας του DS9, αποτελείται απο 14 ηχεία, για να απολαύσετε στο έπακρο την αγαπημένη σας μουσική.

CL2B19.506.034 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Ο star ωστόσο του εσωτερικού, δεν είναι άλλος απο το ρολόι της γαλλικής B.R.M. που βρίσκεται στο κέντρο και κορυφή του ταμπλό, πάνω απο το διακόπτη Start/Stop του κινητήρα. Διαθέτει ένα μηχανισμό περιστροφής, που εκτελεί 180 μοίρες περιστροφή, αναδιπλώνοντας το κατά την εκκίνηση και απενεργοποίηση του κινητήρα. Vibes απο Bentley και Rolls Royce.

CL2B19.506.070 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Οδηγικά βοηθήματα και τεχνολογία σε υπερθετικό βαθμό

CL2B19.503.037 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Πέρα απο τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και το DS Lounge, το DS9 (όπως και τα άλλα δύο μοντέλα της DS), παραμένει στη κορυφή των τεχνολογικών καινοτομιών και οδηγικών βοηθήματων, μέσα απο μία πληθώρα συστημάτων.

DS Drive Assist

CL2B19.506.037 S 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Με το σύστημα DS Drive Assist, το οποίο είναι σύστημα Επιπέδου 2 ημι-αυτόνομης οδήγησης, που σημαίνει οτι απαιτεί απο τον οδηγό να κρατά το τιμόνι, όσο το σύστημα κρατά σταθερή τη ταχύτητα του αυτοκινήτου, τη θέση του στη λωρίδα που κινείται και την απόσταση του απο το προπορευόμενο όχημα, χρησιμοποιώντας μία πληθώρα αισθητήρων που ελέγχουν όλο το χώρο γύρω του.

DS Park Pilot

CL2B19.503.040 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

To σύστημα DS Park Pilot, επιτρέπει στο DS9, να ελέγχει για θέσεις στάθμευσης, τόσο κάθετα όσο και παράλληλα, σε ταχύτητες μέχρι 30 χιλιόμετρα / ώρα και αναλαμβάνει με πλήρως αυτόματο τρόπο το παρκάρισμα του αυτοκινήτου, χωρίς καμία παρέμβαση απο τον οδηγό. Το σύστημα λειτουργεί τόσο για την είσοδο, όσο και για την έξοδο απο μία θέση σταύθμευσης.

DS Night Vision

CL2B19.506.073 S 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Το σύστημα DS Night Vision, χρησιμοποεί μία κάμερα υπερύθρων που βρίσκεται τοποθετημένη στην εμπρός γρύλια του αυτοκινήτου, προκειμένου να διαβάζει το δρόμο σε απόσταση 100 μέτρων και να εντοπίζει πεζούς, ποδηλάτες και ζώα, τα οποία προβάλει και επισημαίνει αρχικά με κίτρινο και στη συνέχεια με κόκκινο χρώμα, στο πίνακα οργάνων.

DS Driver Attention Monitoring

CL2B19.506.040 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Το σύστημα DS Driver Attention Monitoring, παρακολουθεί διαρκώς μέσω μίας υπέρυθρης κάμερας τοποθετημένη στο πίνακα οργάνων, το ανοιγόκλεισμα τον ματιών, τη θέση του κεφαλιού και που κοιτά ο οδηγός, για να εντοπίσει σημάδια κόπωσης, σε συνδυασμό με το πως κινείται το αυτοκίνητο στο δρόμο (άσκοπες μετακινήσεις δεξιά-αριστερά στη λωρίδα κτλ). Σε περίπτωση που θεωρήσει πως ο οδηγός εμφανίζει σημάδια κόπωσης, θα εμφανίσει μία προειδοποίηση στο ταμπλό, που θα τον προτρέπει σε στάση για ξεκούραση.

DS Active LED Vision

CL2B19.507.014 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Το σύστημα DS Active LED Vision, φροντίζει για τη βέλτιστη προσαρμογή των φώτων, ανάλογα τη συνθήκη οδήγησης. Το σύστημα έχει 5 λειτουργίες : Parking, Town Beam (η γωνία που φωτίζει αυξάνεται 5 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της κίνησης του αυτοκινήτου), Country Beam (μετά τα 50 χιλιόμετρα / ώρα, εστιάζει στο να φωτίζει πιο μακριά σε ευθεία), Motorway Beam (μετά τα 110 χιλιόμετρα / ώρα, εστιάζει στο να φωτίσει ακόμα πιο μακριά) και Adverse Weather (μειώνει το μήκος της απόστασης και εστιάζει στο καλύτερο φωτισμό σε κοντινή απόσταση). Το σύστημα συμπληρώνεται απο τη λειτουργία Turning Headlight (ενεργός φωτισμός στροφής) και High Beam (αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας).

DS Smart Access 

CL2B19.506.003 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Μέσω του MyDS App, ο οδηγός και μέχρι 5 άλλα κινητά-χρήστες, μπορούν να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το DS9,χωρίς τη παρουσία του κλειδιού. Το σύστημα, βασίζεται στη χρήση τεχνολογίας Bluetooth, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και αν δεν υπάρχει κάλυψη απο το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

All in all

CL2B19.507.013 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Το DS9, έρχεται να εισβάλει στον γερμανοκρατούμενο χώρο των E Class, 5 Series και Α6. Ο άλλος ανταγωνιστής του, είναι το Σουηδικό S90, της Volvo. Αντικειμενικά μιλώντας, τα γερμανικά sedan έχουν ένα δικό τους τρόπο να ξεχωρίζουν, με λεπτομέρειες βέβαια που δεν έχουν αυτές καθ’ αυτές κάποια ιδιαίτερη “αξία” (πχ το light show στο ξεκλείδωμα των Audi). Είναι ωστόσο, πανάκριβα, τα βλέπεις παντού και τα μοντέλα που είναι δύο κατηγορίες πιο κάτω τους, είναι σχεδόν σχεδιαστικά ίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, με μόνη διαφορά αυτή καθ’ αυτή, τον όγκο. Και η ποιότητα των υλικών, δεν είναι ακριβώς ανάλογη της τιμής τους, με κάποια μέρη τους να έχουν σκληρά, φτηνής αίσθησης και αισθητικής, πλαστικά.

CL2B19.503.041 1 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Απο την άλλη, υπάρχει η Volvo, με το S90, το οποίο “μοιάζει” με το DS9. Έχει μία δική του φιλοσοφία στο τι είναι πολυτελές sedan, αδιαφορώντας για τα “πρέπει” που επιβάλουν οι γερμανικές εταιρίες. Έτσι και η DS, έρχεται με τη δική της μοναδική πρόταση, να μπει δυναμικά στην αγορά, ανά το κόσμο, με το DS9. Η διάθεση του αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020.

CL2B19.503.028 DS9. Η Δύναμη Του Να Διαφέρεις.

Εσείς, ακόμα θα επιλέγατε κάποιο απο τα γερμανικά ;

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις