Διπλό βάθρο για τη Hyundai στο WRC

Δύο φορές ανέβηκε στο βάθρο η Hyundai Motorsport στο Ράλι Εσθονίας, τον 7ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2021 (WRC) μετά από έναν απαιτητικό αγώνα για τα πληρώματα της ομάδας.

Οι Craig Breen και Paul Nagle πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα με την κατάκτηση της 2ης θέσης, μετά από μια συνεπή και επαγγελματική απόδοση από τον πρώτο τους αγώνα στο WRC στην Κροατία. “Είμαι απολύτως ικανοποιημένος με την απόδοσή μας το Σαββατοκύριακο», είπε ο πρώτος. «Καταφέραμε να κινηθούμε σε καλές ταχύτητες σε όλες τις ειδικές. Απόλαυσα τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Το μόνο που χρειάζομαι είναι λίγο περισσότερος χρόνος για να πάρω αυτό το επιπλέον ένα ή δύο τοις εκατό που ξέρω ότι έχουμε μέσα μας”.

Αλλά αυτή, δεν ήταν η μόνη νίκη για την ομάδα. Την ίδια ώρα, οι Thierry Neuville και Martin Wydaeghe κατέκτησαν το 5ο τους βάθρο για τη σεζόν κατακτώντας την 3η θέση στο Ράλι Εσθονίας. “Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με 24 πολύ δυνατές stages” ανέφερε ο Thierry Neuville. “Ο κύριος στόχος μας ήταν να κρατήσουμε πίσω μας τους αντιπάλους μας, τον Sébastien και τον Elfyn και καταφέραμε να το πετύχουμε. Σε ομαδικό επίπεδο, το να βρίσκονται δύο αυτοκίνητα μας στο βάθρο είναι ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα”.

Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja είδαν τις ελπίδες τους για νίκη στη χώρα τους να απομακρύνονται καθώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Παρασκευή στην SS4. Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τις οδηγικές ικανότητες και το ταλέντο τους στους τοπικούς χωματόδρομους. Το πλήρωμα σημείωσε 11 εντυπωσιακές νίκες στις stages κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. “Συνολικά, δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που θέλαμε, αλλά πρέπει να πω ότι είχαμε μεγάλη υποστήριξη από τους θαυμαστές μας και είχαμε κάποιες νέες ενδιαφέρουσες διαδρομές και μερικές φορές πολύ απαιτητικές. Συνεχίζουμε να παλεύουμε”.

Οι Ott Tänak/Martin Järveoja και Thierry Neuville/Martin Wydaeghe κατέκτησαν 1η και 2η θέση στην Power Stage προσθέτοντας σημαντικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα με την Hyundai Motorsport να βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη με 256 βαθμούς.
Ο Team Principal Andrea Adamo συνοψίζει “Ευχαριστώ τον Craig και Paul για τη φανταστική δεύτερη θέση. Ο Thierry έδειξε για άλλη μια φορά τι είδους μαχητής είναι. Ο Οtt, επίσης, έχει δείξει τις εκπληκτικές του ικανότητες στις υψηλές ταχύτητες. Ανυπομονούμε για το Ypres Rally Belgium και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη σκληρή μας δουλειά”.