Kategorien: UncategorizedNEWS

Fertigstellung des Photovoltaik-Komplexes von Nissan Nick. I.

  Die Nissan Nick. I. Theocharakis S.A. hat getreu seinem Engagement für den Umweltschutz umfangreiche Investitionen in Photovoltaikanlagen in seinen Werken in Athen, Aspropyrgos und Kalochori in Thessaloniki getätigt und damit das Umweltbewusstsein als integralen Bestandteil seiner Kultur gefördert und gestärkt. 


  Σε ότι αφορά την επένδυση στον Ασπρόπυργο, τα φωτοβολταϊκά στην συγκεκριμένη εγκατάσταση έχουν ονομαστική ισχύ 226kW και εκτιμάται ότι θα καλύψουν το 100% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων  της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει σε 213 τόνους!
Ως προς το σύνολο της επένδυσης της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, αυτή έχει ονομαστική  ισχύς 700kW, ενώ πέραν της εκτίμησης για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών κατά 50%, η εκτιμώμενη ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους! 


  Με την σύνδεση των Φ/Β συγκροτημάτων  στο εγχώριο δίκτυο ηλεκτροδότησης με τη διαδικασία net metering, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε θα συμψηφίζει την παραγόμενη από το Φ/Β σύστημα ενέργεια με την καταναλισκόμενη στις εγκαταστάσεις της, συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση του δικτύου, προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

  Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, θα είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο  τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών / επισκεπτών της!

 

  Μέσα από αυτή την επένδυση,  η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στοχεύει στην ενίσχυση των  πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων που προάγουν τις φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα (λιπαντικά, μπαταριές κ.α.), ενώ  από τις αρχές του 2020  έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση!


  Als Pionier in der Herstellung von Elektrofahrzeugen, mit dem LEAF als weltweitem Verkaufsschlager und dem e-NV200 als ideales emissionsfreies Nutzfahrzeug für eine Reihe von großen städtischen Logistik- und Vertriebsunternehmen in ganz Europa, arbeitet Nissan systematisch an einer Zukunft der nachhaltigen Mobilität ohne C0₂-Emissionen. In diesem Zusammenhang wird Nissan voraussichtlich Ende 2021 den ARIYA auf den Markt bringen, ein innovatives, vollelektrisches Crossover-Fahrzeug mit Technologien und Leistungen, die die Karte der nachhaltigen Mobilität neu definieren!

 

 

Alexandros Fertakis

Neueste Beiträge

Τουρκία: Σε προχωρημένες συνομιλίες με τις Κινέζικες BYD και Chery για κατασκευή εργοστασίων EV

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες BYD και Chery για επενδύσεις…

vor 3 Stunden

Η VW διακόπτει τις συνομιλίες με τη Renault για EV χαμηλού κόστους

Η VW εγκατέλειψε τις συνομιλίες με τη Renault για την από κοινού ανάπτυξη μιας προσιτής…

vor 4 Stunden

DS 3 : Sofort verfügbar, mit dem Premium Upgrade Programm

DS Automobiles kündigt das neue "Premium Upgrade"-Programm an, das Enthusiasten die Möglichkeit gibt,...

vor 1 Tag

Porsche bringt den ersten Hybrid-Elfer mit höherer Leistung auf den Markt

Porsche stattet den Sportwagen 911 erstmals mit einer Batterie aus, der Elektromotor wird...

vor 2 Tagen

Die europäische Autoindustrie wendet sich von der Elektrifizierung ab

Die europäischen Automobilhersteller haben auf die Verlangsamung der Verkäufe von reinen...

vor 2 Tagen

Ford Performance gibt seine Teilnahme an der Rallye Dakar 2025 bekannt

Ford Performance freut sich, heute seine Teilnahme an der Rallye Dakar 2025 bekannt zu geben,...

vor 2 Tagen