Die Bewegung auf der Straße leben
20 BUGATTI l ultime - letzter CHIRON 'L'Ultime': Wir feiern das Ende der Ära des unvergleichlichen Bugatti Chiron

L'Ultime": Wir feiern das Ende der Ära des unschlagbaren Bugatti Chiron

Το τελευταίο κεφάλαιο ενός Υπεραυτοκινήτου-Θρύλου

Από το 2016, η Bugatti Chiron έχει παραμείνει ασυναγώνιστο και εμβληματικό στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων. Περιορισμένο σε μόλις 500 μονάδες, η τελευταία Chiron, γνωστή ως ‘L’Ultime,’ έχει συναρμολογηθεί χειροποίητα από τους τεχνίτες στο Molsheim. Αυτό το μοναδικό έργο τέχνης σηματοδοτεί το τέλος μιας εξαιρετικής εποχής, κατά την οποία η Chiron έγινε το πρώτο αυτοκίνητο 1.500 ίππων και το πρώτο παραγωγής που ξεπέρασε τα 490 τελικής ταχύτητας. Όπως αυτή η εποχή κλείνει, η Bugatti προετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή με την ίδια κομψότητα και δύναμη που σημάδεψε την άφιξη της Chiron.

03 BUGATTI l ultime – last CHIRON ‘L’Ultime’: Γιορτάζοντας το τέλος εποχής της ασυναγώνιστης Bugatti Chiron

Η τελευταία Chiron Super Sport είναι μια εκπληκτική επανερμηνεία του μοντέλου που έκανε το ντεμπούτο του στη Γενεύη πριν από οκτώ χρόνια, διατηρώντας το ξεχωριστό στυλ και την οπτική ταυτότητα. Όταν η Chiron πρωτοκαθήλωσε τον κόσμο το 2016, ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων ‘Atlantic Blue’ και ‘French Racing Blue,’ που διέσχιζε μια C-γραμμή από χειροποίητο γυαλισμένο αλουμίνιο, ήταν πρωτοφανής. Για αυτό η 500ή Chiron, η ομάδα Bugatti Sur Mesure επανασχεδίασε τον αρχικό σχεδιασμό, ενσωματώνοντας μια μαγευτική διαβάθμιση χρωμάτων και ένα φόρο τιμής σε όλα τα μέρη που έχουν γνωρίσει τη μαγεία της Chiron από το 2016.

Συμβολίζοντας τη δεξιοτεχνία της Bugatti και την εξέλιξή της τα τελευταία οκτώ χρόνια, αυτό το ειδικό Super Sport διαθέτει μια μοναδική μείξη του ‘French Racing Blue’ και ‘Atlantic Blue.’ Αυτά τα χρώματα συγχωνεύονται άψογα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που ενισχύεται από τους χρωματιστούς τροχούς. Ένα αποκλειστικό μπλε της Bugatti κοσμεί τη γρίλια, και το αμάξωμα είναι διακοσμημένο με χειρόγραφες αναφορές σε μέρη και εκδηλώσεις που συνέβαλαν στον θρύλο της Chiron. Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία της ‘σφαίρας ταχύτητας,’ αυτή η μοναδική Chiron Super Sport υποδηλώνει την απίστευτη τελική του ταχύτητα, ακόμα και σε ακινησία.

Ο σχεδιασμός του Super Sport ζωντάνεψε μέσω της συνεργασίας μεταξύ της ομάδας Bugatti Sur Mesure και του πελάτη, δημιουργώντας ένα φόρο τιμής στην ιστορία της Bugatti και το ταξίδι της Chiron από το ντεμπούτο της το 2016 μέχρι σήμερα. Από την εντυπωσιακή του αποκάλυψη στη Γενεύη, όπου ανακηρύχθηκε το πιο ισχυρό, γρηγορότερο και πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο, η Chiron παραμένει σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία και την απόδοση. Ενσωματώνοντας το ήθος ‘Form Follows Performance’ της Bugatti, η Chiron έχει ξεπεράσει τα όρια, θέτοντας νέες προδιαγραφές σε όλη τη σειρά του, συμπεριλαμβανομένων των Chiron, Chiron Sport, Chiron Pur Sport και Chiron Super Sport, καθώς και ειδικών εκδόσεων όπως η Chiron Super Sport 300+ και Les Légendes du Ciel.

Η αξιοσημείωτη κληρονομιά της Chiron αποτυπώνεται στα πλευρά αυτού του μοναδικού Super Sport, με αναφορές στο ντεμπούτο του στη Γενεύη, εμφανίσεις στο Chantilly, δοκιμές στην πίστα Paul Ricard και την επίτευξη των 300 mph στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien. Επίσης, αποτίει φόρο τιμής στο ιστορικό σπίτι της Bugatti στο Molsheim, το εμβληματικό Château Saint Jean, και το Cape Canaveral, όπου οι πελάτες έζησαν την εμπειρία της τελικής ταχύτητας του Chiron.

Για να τιμήσει την τελευταία Chiron, ο αριθμός ‘500’ είναι χειρόγραφος στο εξωτερικό, τα καπάκια των τροχών και την πίσω πτέρυγα, και είναι επίσης χαραγμένος στο κάλυμμα του κινητήρα που στεγάζει τον υπέροχο κινητήρα W16 της Bugatti. Αυτό το ορόσημο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι των 115 ετών της Bugatti, προσθέτοντας ακόμη 500 αριστουργήματα εμπνευσμένα από το όραμα του Ettore Bugatti στον κόσμο.

13 BUGATTI l ultime – last CHIRON ‘L’Ultime’: Γιορτάζοντας το τέλος εποχής της ασυναγώνιστης Bugatti Chiron

Η δεξιοτεχνία ανώτατης τάξης είναι εμφανής στο Super Sport, με εξαιρετικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την οκταετή πορεία της Chiron. Η γαλλική σημαία, που εκπροσωπεί την κληρονομιά της Bugatti, είναι εφαρμοσμένη στα πτερύγια των καθρεπτών, και η γρίλια είναι τελειωμένη στο ‘Atlantic Blue’ με ένα ειδικό πλέγμα με κεντρικές ρίγες.

Το μοτίβο ‘500’ συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου η καμπίνα της Chiron ταιριάζει με τη μοναδικότητα του εξωτερικού. Μια συμφωνία από ανθρακονήματα συνδέει το πολυτελές δέρμα ‘Deep Blue’ και τα φινιρίσματα ‘Blue Carbon Matt,’ με υποδείξεις του εικονικού ‘French Racing Blue.’ Το περίτεχνο, χειροποίητο δέρμα ‘Deep Blue,’ κομμένο, ραμμένο και εφαρμοσμένο με το χέρι σε κάθε πάνελ της πόρτας, συμβολίζει την αξεπέραστη δεξιοτεχνία που έχει καθορίσει την Chiron από την αποκάλυψή του το 2016.

Σε κάθε λεπτομέρεια του αριστουργήματος Chiron Super Sport, η Bugatti επιβεβαιώνει τη θέση της ως πρότυπο αριστείας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Καθώς η εποχή της Chiron κλείνει, η Bugatti είναι έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο, συνεχίζοντας την κληρονομιά της με ασύγκριτη απόδοση, πολυτέλεια και δεξιοτεχνία με τα καλύτερα υλικά και την πιο εξαιρετική τεχνογνωσία.