Die Bewegung auf der Straße leben
LG ATD24 02 LG erweckt die Vision von "Smart Vehicles" mit LG AlphaWare für SDVs zum Leben

LG erweckt die Vision von "Smart Vehicles" mit LG AlphaWare für SDVs zum Leben

Augmented/Mixed Reality, webOS, Τεχνητή Νοημοσύνη και Τεχνολογία Τηλεματικής 5G Συνδυάζονται για να Φέρουν Smart Life Solutions στο Περιβάλλον Εντός του Οχήματος

Η LG Electronics (LG),  προωθεί τη μετάβαση στα οχήματα που καθορίζονται από λογισμικό (SDV) με το καινοτόμο LG AlphaWare. Αυτή η προηγμένη, χρήστη-κεντρική σειρά λογισμικού έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες και να επαν απροσδιορίσει το μέλλον της αυτοκίνησης. Οι πρωτοποριακές λύσεις λογισμικού της LG παρουσιάστηκαν στο AutoTech: Detroit, όπου η εταιρεία μοιράστηκε τις ιδέες και την προσέγγισή της για την επανάσταση στο μοντέλο SDV.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της LG στο AutoTech: Detroit, ο Valentin Janiaut, επικεφαλής λύσεων λογισμικού της LG Vehicle Component Solutions Company, συζήτησε βασικά θέματα σχετικά με τη μετάβαση στα SDV. Τόνισε την ανερχόμενη τάση τα οχήματα να γίνονται επεκτάσεις του προσωπικού χώρου των ανθρώπων, παρέχοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για εργασία και χαλάρωση, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο μεταφοράς. Το LG AlphaWare θα παίξει κεντρικό ρόλο στο να γίνουν τα SDV «χώροι διαβίωσης σε ρόδες», προσφέροντας εμπειρίες χρήστη παρόμοιες με αυτές που παρέχουν τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά της LG για το σπίτι.

Η σειρά λογισμικού LG AlphaWare αποτελείται από πέντε εξελιγμένες βασικές λύσεις που συνεργάζονται για να βελτιώσουν την εμπειρία μέσα στο όχημα. Με ολοκληρωμένη υποστήριξη και απρόσκοπτη ενσωμάτωση με τα συστήματα ΟΕΜ εντός του οχήματος, το AlphaWare δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους κινητικότητας να ξεπεράσουν τις τεχνικές προκλήσεις και να προσφέρουν οικιακή άνεση και συνδεσιμότητα στους οδηγούς και τους επιβάτες:

  • PlayWare: Μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας που βελτιώνει την εμπειρία infotainment μέσα στο όχημα μέσω της παροχής περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας και ανώτερης ποιότητας ήχου. Αξιοποιώντας τις συνεργασίες της LG με σημαντικές εφαρμογές streaming, αθλητικά και ειδησεογραφικά κανάλια, το PlayWare φέρνει την εμπειρία της τηλεόρασης LG στο αυτοκίνητο. Η πλατφόρμα απαιτεί ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο για να λειτουργεί γρήγορα και ομαλά, προβάλλοντας περιεχόμενο σε εκπληκτική ευκρίνεια 4K για την απόλαυση των επιβατών. Η τεχνολογία AI Audio, προσαρμοσμένη από τις τηλεοράσεις της LG, αναβαθμίζει το ηχητικό περιεχόμενο σε αξιόπιστο ήχο, καθιστώντας κάθε ταξίδι μια εντυπωσιακή ακουστική εμπειρία.
  • MetaWare: Βελτιώνει την οδηγική εμπειρία αξιοποιώντας τεχνολογίες επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας. Το MetaWare υποστηρίζει τη διαδικαστική δημιουργία ρεαλιστικών 3D περιβαλλόντων, μετατρέποντας τυποποιημένα δεδομένα χαρτών 2D σε δυναμικά, καθηλωτικά οπτικά στοιχεία. Αυτό το χαρακτηριστικό βοηθά τους οδηγούς να κατανοούν καλύτερα τις πληροφορίες του συστήματος ADAS και του συστήματος πλοήγησης του αυτοκινήτου τους, παρέχοντας μια πιο ελκυστική και διαισθητική εμπειρία οδήγησης.
  • VisionWare: Μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένου συστήματος υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που αναλύει τη συμπεριφορά του οδηγού και των επιβατών μέσω ενός προηγμένου συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, ένα πλαίσιο λογισμικού, μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου και τεχνολογίες κάμερας. Το VisionWare ενσωματώνει συστήματα παρακολούθησης του οδηγού για την πρόληψη περισπασμών και κινδύνων κατά την οδήγηση. Διαθέτει επίσης ένα σύστημα εσωτερικής παρακολούθησης που αναλύει την κατάσταση όλων των επιβατών, ανιχνεύοντας τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, τις χειρονομίες, τα μοτίβα συμπεριφοράς και την παρουσία παιδιών, προσφέροντας μια εμπειρία χρήστη επόμενης γενιάς.
  • BaseWare: Η «ραχοκοκαλιά» του οχήματος, προσφέρει μια ολοκληρωμένη συλλογή ευέλικτων ενοτήτων λογισμικού για τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων λειτουργικών συστημάτων οχημάτων του ΟΕΜ και τη βοήθεια στη δημιουργία νέας πλατφόρμας. Σχεδιασμένο για την υποστήριξη του βασικού κύκλου ζωής ενός αυτοκινήτου, το BaseWare διευκολύνει την αξιόπιστη διαχείριση σε πραγματικό χρόνο και απλοποιεί την αφαίρεση και την ανάπτυξη υπηρεσιών.
  • OpsWare: Η κεντρική πλατφόρμα λειτουργιών, σχεδιασμένη για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των προγραμματιστών λογισμικού. Αυτή η πλατφόρμα διευκολύνει την απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ παγκόσμιων ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης λογισμικού, από το σχεδιασμό έως την ανάπτυξη. Παράλληλα με την προώθηση της συνεργασίας, το OpsWare δίνει προτεραιότητα στη στιβαρή διαχείριση της κυβερνοασφάλειας, παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη για μακροπρόθεσμη συντήρηση. Η υπηρεσία Cybersecurity-as-a-Service της LG προσφέρει συνεχή παρακολούθηση και σε βάθος ανάλυση των κινδύνων κυβερνοασφάλειας, ώστε να διασφαλίζεται ότι το λογισμικό των οχημάτων παραμένει ασφαλές έναντι των αναδυόμενων απειλών. Μέσω των ποικίλων δυνατοτήτων του, το OpsWare υποστηρίζει τους OEM κατασκευαστές στη διατήρηση υψηλής ασφάλειας και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης του κύκλου ζωής του λογισμικού τους.

Το LG AlphaWare ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της LG με σύγχρονες λύσεις για οχήματα και υποστηρίζει τη συνεχή μετατροπή της εταιρείας σε εταιρεία έξυπνων λύσεων ζωής. Ως καθιερωμένη και κορυφαία μάρκα οικιακών συσκευών, η LG συνεχίζει την επέκτασή της στον τομέα της κινητικότητας για να συνδέσει και να εμπλουτίσει με ουσιαστικό τρόπο την εμπειρία και τον χώρο των πελατών.

«Με το AlphaWare μας, θα προσφέρουμε μια ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη εμπειρία στο όχημα στην εποχή των SDV», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle Component Solutions Company. «Τα SDV αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή όχι μόνο στην τεχνολογία αλλά και σε ολόκληρο το οικοσύστημα κατασκευής, χρήσης και ιδιοκτησίας οχημάτων. Με την εισαγωγή της προηγμένης σειράς λογισμικού μας για οχήματα, η LG πρωτοπορεί για τη νέα καινοτομία και την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις οχημάτων της LG και το LG AlphaWare, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.LG.com/global/mobility.