Technologie-Auszeichnung für Nissan e-POWER

Το βραβείο της ονομασίας Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019 από την μη κερδοσκοπική οργάνωση  Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan (RJC) κέρδισε το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της Nissan, που διατίθεται στο μίνι βαν Serena.

Η RJC ανακοίνωσε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από τον τελικό γύρο ψηφοφορίας για τα ετήσια βραβεία του Αυτοκινήτου της Χρονιάς,  στις 13 Νοεμβρίου.

“Η Nissan δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα εσωτερικά μέρη και συμπεριλαμβάνοντας βασικά εξαρτήματα όπως ο κινητήρας και η μπαταρία”, όπως δήλωσε η επιτροπή  της οργάνωσης. “Αξιοποιώντας πλήρως το σύστημα πέδησης, το e-POWER επιτρέπει τη λειτουργία με ένα πεντάλ, κάνοντας πιο εύκολη και έτσι πιο ευχάριστη την οδήγηση”.

Der Serena ist nach dem Note e-POWER, der im November 2016 in Japan auf den Markt kam, das zweite Nissan-Modell, das im Februar mit e-POWER ausgestattet wurde. Das e-POWER-System kombiniert einen Elektromotor, der die Bewegung auf die Räder überträgt, mit einem Benzinmotor, der die Batterie des Fahrzeugs auflädt.

Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-POWER προσφέρει στον οδηγό  την ισχυρή, ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με την απόδοση  ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5 λίτρων !  Ο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί με μια σταθερή ταχύτητα για βέλτιστη  απόδοση καυσίμου, επιτυγχάνοντας 26,2 km/l, γεγονός που τον καθιστά Νο1 στην κατηγορία του.

Διασκεδαστικό και άνετο στην οδήγηση, το Serena e-POWER έχει κάνει “θραύση”  στην Ιαπωνία. Από την έναρξη της  κυκλοφορίας του, το 40% των αγοραστών του μοντέλου επέλεξε την έκδοση e-POWER. Εκτός από την ισχυρή επιτάχυνση του συστήματος,  η λειτουργία e-POWER Drive του αυτοκινήτου,  προσθέτει την ευκολία να μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία e-POWER Drive, ο οδηγός απαλλάσσεται από το σχετικό στρες, καθώς το πάτημα στο πεντάλ του φρένου μειώνεται κατά περίπου 70%.

Mit einem optimierten Motormanagement und Funktionen zur Geräuschreduzierung in der gesamten Karosserie ist der Nissan Serena e-POWER unvergleichlich leise in seiner Klasse.

Το σύστημα e-POWER αποτελεί πυλώνα  της στρατηγικής της Nissan για την ηλεκτροκίνηση. Η Nissan σχεδιάζει να προωθήσει περισσότερα μοντέλα e-POWER παγκοσμίως,  στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility, του οράματός της  για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

George Karagiannis

Neueste Beiträge

Toyota: Ηλεκτρική αντεπίθεση στην Ευρώπη με νέο B-SUV

Εν μέρει ως τακτική, εν μέρει ως φιλοσοφία, η Toyota δεν έχει ακόμη εντρυφήσει στα…

49 Minuten ago

Έρχονται φόροι- σοκ στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δασμούς ύψους 100% ανακοινώνει σήμερα ο Μπάιντεν, ετοιμάζεται και η ΕΕ να επιβάλλει

1 Stunde ago

Fia an europäische Politiker: "Mobilität ist ein Recht, bleiben Sie zugänglich"

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είναι προγραμματισμένες για τις 8-9 Ιουνίου,…

23 Stunden ago

Apple Car: Das Projekt könnte durch eine Allianz mit Rivian wiederbelebt werden

Μετά από δέκα χρόνια και τόσα δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν, τον περασμένο Φεβρουάριο η Apple…

24 Stunden ago

Toyota fordert die Vorherrschaft des Mazda MX-5 mit der Entwicklung eines eigenen Roadsters heraus

Η Toyota ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κατηγορία των προσιτών Roadster, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Mazda…

vor 1 Tag

DS Automobiles präsentiert den DS 3 HYBRID

Το 2024 είναι η χρονιά που επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση για την DS Automobiles. Λίγο…

vor 4 Tagen