Die Bewegung auf der Straße leben
BMW

Η BMW M GmbH εισέρχεται στην επετειακή χρονιά της με ακόμα υψηλότερες πωλήσεις

Η BMW M GmbH αναδείχτηκε παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς στις κατηγορίες μοντέλων Performance & High-Performance για τρίτη συνεχή χρονιά

BMW

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η BMW M GmbH ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς στις κατηγορίες οχημάτων επιδόσεων και υψηλών επιδόσεων. Πράγματι, η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις ρεκόρ και για το 2021. Συνολικά 163.542 οχήματα BMW M παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο πέρσι, αύξηση 13% συγκριτικά με τα αποτελέσματα του 2020.

 

Η αύξηση αυτή κατανεμήθηκε εξ ίσου μεταξύ των σπορ High-Performance και Performance μοντέλων που κατασκευάζει η BMW M GmbH, με αμφότερες τις προϊοντικές κατηγορίες να αυξάνουν τις πωλήσεις τους σε νέα επίπεδα. «Αυτή η επιτυχία είναι το τέλειο ξεκίνημα για την επετειακή χρονιά μας», δήλωσε ο Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH. «Η ‘M’ βρίσκεται σε ισχυρότερη θέση από ποτέ καθώς γιορτάζει τα 50ά της γενέθλια».

 

Die neue BMW M 3 und BMW M 4 γνώρισαν άμεση επιτυχία.

Οι μεγαλύτεροι συντελεστές ανάπτυξης στην σπορ High-Performance κατηγορία ήταν οι νέες BMW M3 και BMW M4 που λανσαρίστηκαν την άνοιξη του 2021. Βασισμένη στη φιλοσοφία ενός αυτοκινήτου που εστιάζει ξεκάθαρα στο δυναμισμό, το συναίσθημα και σε μία πρωτοφανή ποικιλία μοντέλων, η νέα BMW M3 Sedan , η νέα BMW M4 Coupé και η νέα BMW M4 Cabrio πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ξεκίνημα. Η πιο πρόσφατη γενιά του μοντέλου είναι η πρώτη που προσφέρει δύο επίπεδα ισχύος, σύστημα τετρακίνησης M xDrive και δυνατότητα επιλογής εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή οκτατάχυτου M Steptronic.

 

«Η ανταπόκριση στη νέα γενιά των BMW M3 και BMW M4 ήταν απλά συντριπτική», σχολιάζει ο Timo Resch, Αντιπρόεδρος Πελατών, Μαρκών & Πωλήσεων της BMW M GmbH. «Ως εκ τούτου, προσδοκούμε ότι η ζήτηση γι’ αυτά τα εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα θα παραμείνει ανοδική και το 2022».

 

Ισχυρή συμβολή στην αύξηση των πωλήσεων των High-Performance μοντέλων της BMW M GmbH είχαν η BMW X5 M Competition και η BMW X6 M Competition. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς του μοντέλου την προηγούμενη χρονιά, οι χαρισματικές High-Performance σπορ εκδόσεις των κατηγοριών Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupé – και οι δύο με V8 κινητήρα απόδοσης 460 kW/625 hp V8 – αύξησαν εκ νέου τις πωλήσεις τους το 2021.

 

Γοητευτικά και περιζήτητα: τα μοντέλα BMW M von BMW Σειράς 4.

Η δυναμική υπεροχή, η ευελιξία και η ακρίβεια που θεωρούνται τα ατού των μοντέλων M προσέλκυσαν ένα μεγάλο αριθμό πελατών στην κατηγορία Performance την περασμένη χρονιά. Τα μοντέλα M που συνετέλεσαν περισσότερο στην αύξηση βασίζονται στη νέα BMW Σειρά 4. Ιδιαίτερα δημοφιλείς ήταν οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 4 Coupé, και συγκεκριμένα η BMW M440i Coupé και η BMW M440i xDrive Coupé με έναν εν σειρά εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης374 hp, και η BMW M440d xDrive Coupé, της οποίας ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας diesel αποδίδει 340 hp.

 

Τα τελευταία μοντέλα BMW X στην κατηγορία Performance της Μ επίσης αποδείχτηκαν ισχυρός πόλος έλξης. Πραγματικά, η BMW X3 M40i με τον εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 360 hp και η BMW X7 M50i με V8 κινητήρα απόδοσης 530 hp, κατέγραψαν αύξηση στις νέες ταξινομήσεις.

 

Προσβλέποντας σε μία επετειακή χρονιά με ενδιαφέρουσες αφίξεις.

Η BMW M GmbH θα συνεχίσει την προϊοντική της επέλαση τη φετινή επετειακή χρονιά με την προσθήκη νέων High-Performance και Performance μοντέλων. Ξεχωρίζουν η νέα BMW M240i xDrive Coupé και, αργότερα, η άφιξη της πρώτης BMW M3 Touring και μιας αποκλειστικής ειδικής έκδοσης βασισμένης στην BMW M4 Coupé.

 

Επιπλέον, η θυγατρική του BMW Group– που ιδρύθηκε ως BMW Motorsport GmbH το Μάιο του 1972 και απολαμβάνει το κύρος ενός ανεξάρτητου κατασκευαστή – θα προωθήσει το μετασχηματισμό στην ηλεκτροκίνηση. Τα χνάρια της BMW i4 M50 το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται η επίσης αμιγώς ηλεκτρική BMW iX M60.

 

Η ισχυρότερη BMW M παραγωγής όλων των εποχών δείχνει το δρόμο προς το μέλλον της μάρκας.

Η επετειακή χρονιά θα στεφθεί από την έναρξη παραγωγής της BMW XM. Η ισχυρότερη BMW M παραγωγής όλων των εποχών είναι επίσης το πρώτο High-Performance μοντέλο της μάρκας με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η πιο εξελιγμένη M Hybrid τεχνολογία συνδυάζει έναν V8 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων που παράγουν μέγιστη ισχύ 750 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm. Η σχεδίαση της BMW XM αναδεικνύει το δυναμικό και εξωστρεφή χαρακτήρα της, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην πολυτελή κατηγορία.

 

«Το πρώτο μας αυτοδύναμο μοντέλο από την εποχή της θρυλικής BMW M1 αντιπροσωπεύει έναν πλήρη επαναπροσδιορισμό της κατηγορίας οχημάτων υψηλών επιδόσεων», σχολιάζει ο van Meel. «Η BMW XM συνδυάζει την εκφραστική σχεδίαση και την προηγμένη πολυτέλεια εσωτερικού με μία απαράμιλλη οδηγική εμπειρία με κύρια συστατικά τις μεγαλειώδεις επιδόσεις και την σχεδόν αθόρυβη αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, ενσαρκώνει μοναδικά την έννοια της ισορροπίας και της αξιοπιστίας, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει το δρόμο προς το μέλλον της μάρκας».