Die Bewegung auf der Straße leben

Porsche 911 GT3 und 911 GT3 Touring Package: Doppelte Premiere für die Evolution des ultimativen Sportfahrens

Η Porsche γιορτάζει την 25η επέτειο του 911 GT3 με την κυκλοφορία δύο νέων εκδόσεων: την 911 GT3 und die 911 GT3 Touring Package. Αυτές οι εκδόσεις συνδυάζουν τις απόλυτες επιδόσεις σε πίστα με την καθημερινή χρηστικότητα, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων.

Κορυφαία απόδοση με ατμοσφαιρικό κινητήρα flat-six

Και οι δύο εκδόσεις της νέας 911 GT3 είναι εξοπλισμένες με τον κλασικό 4.0-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα boxer, ατμοσφαιρικό, που αποδίδει 510 ίππους (375 kW) und Drehmoment 450 Nm. Η 911 GT3 επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα mit dem PDK αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και φτάνει την τελική ταχύτητα των 311 χλμ/ώρα. Η πιο άμεση αίσθηση στην οδήγηση οφείλεται στη βελτιωμένη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στον εμπρός άξονα, εμπνευσμένη από το GT3 RS.

Αεροδυναμική & Σχεδιαστική Αριστεία

Η 911 GT3 διαθέτει αιχμηρή σχεδιαστική γλώσσα με βελτιωμένες αεροδυναμικές λύσεις, όπως τον νέο εμπρός διαχύτη und die ανασχεδιασμένες πλαϊνές πλάκες της πίσω αεροτομής. Η 911 GT3 με Touring Package, σε αντίθεση με το βασικό μοντέλο, δεν έχει σταθερή πίσω αεροτομή, διατηρώντας την κομψή γραμμή της 911, ενώ το επεκτάσιμο πίσω σπόιλερ εξασφαλίζει την απαραίτητη αεροδυναμική ισορροπία.

Πρεμιέρα του Weissach και Leichtbau Packages

Η νέα έκδοση Weissach Package προσφέρει για πρώτη φορά στο 911 GT3 πιο ελαφριά κατασκευή με στοιχεία από CFRP (ανθρακονήματα), όπως την αντιστρεπτική δοκό, και προαιρετικά ελαφριές ζάντες. Το Leichtbau Package είναι διαθέσιμο για το 911 GT3 με Touring Package, προσφέροντας παρόμοιες επιλογές ελαφριάς κατασκευής.

Touring Package: Έμφαση στην Κομψότητα και την Ευελιξία

Για πρώτη φορά, η 911 GT3 με Touring Package έρχεται από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, απευθυνόμενο σε όσους αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την κομψότητα. Χάρη στη δυνατότητα προσθήκης πίσω καθισμάτων, η καθημερινή χρηστικότητα αυξάνεται, ενώ το πολυτελές εσωτερικό με δερμάτινα στοιχεία ενισχύει τη φιλοσοφία του κλασικού σπορ αυτοκινήτου.

Λεπτομέρειες Ελαφριάς Κατασκευής & Καινοτόμα Τεχνολογία

Η Porsche επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους, χρησιμοποιώντας νέες ζάντες αλουμινίου που μειώνουν το βάρος κατά 1,5 κιλά, ενώ η νέα μπαταρία 40 Ah λιθίου-ιόντων εξοικονομεί 4 κιλά. Στη πιο ελαφριά διαμόρφωσή του, το 911 GT3 ζυγίζει μόλις 1.420 κιλά. Ο αναθεωρημένος χρονισμός του κιβωτίου ταχυτήτων προσφέρει 8% μικρότερη τελική σχέση μετάδοσης, βελτιώνοντας την απόκριση και την αίσθηση επιτάχυνσης.

Εξατομικευμένη Οδήγηση και Εξοπλισμός για Πίστα

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο 7-τάχυτο PDK ή στο κλασικό 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο για μια πιο άμεση εμπειρία οδήγησης. Για τους λάτρεις της πίστας, το Clubsport Package διατίθεται χωρίς επιπλέον κόστος, προσφέροντας ατσάλινο κλωβό ασφαλείας, ζώνη έξι σημείων και πυροσβεστήρα.

Αναβαθμισμένο Εσωτερικό με Σπορ Λεπτομέρειες

Το εσωτερικό της 911 GT3 διαθέτει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων που εστιάζει στα απαραίτητα δεδομένα για την οδήγηση στην πίστα, με επιλογή “Track Screen” που απλοποιεί την προβολή πληροφοριών όπως η θερμοκρασία των ελαστικών και ο χρόνος αλλαγής ταχύτητας. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το προαιρετικό Roll Cage για ακόμη μεγαλύτερη προστασία κατά την οδήγηση σε πίστα.

Νέο Ρολόι Porsche Design GT3 Chronograph

Για τους τυχερούς ιδιοκτήτες των νέων 911 GT3 και 911 GT3 με Touring Package, η Porsche Design παρουσιάζει τον GT3 Chronograph, ένα ρολόι που αποτυπώνει τη σχεδίαση και την απόδοση του οχήματος στον καρπό. Κατασκευασμένο από υπερελαφρύ τιτάνιο, με μηχανισμό COSC και στοιχεία που αντλούν έμπνευση από το cockpit του αυτοκινήτου, το ρολόι είναι τόσο μοναδικό όσο και το αυτοκίνητο που συνοδεύει.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Motor: 4.0-λίτρων boxer, 6 κυλίνδρων
  • Macht: 510 PS (375 kW)
  • Das Drehmoment: 450 Nm
  • 0-100 km/h: 3,4 δευτερόλεπτα (PDK), 3,9 δευτερόλεπτα (χειροκίνητο)
  • Τελική ταχύτητα: 311 χλμ/ώρα (PDK), 313 χλμ/ώρα (χειροκίνητο)

Η Porsche 911 GT3 und die 911 GT3 με Touring Package θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία στο τέλος του 2024, προσφέροντας την απόλυτη συνδυαστική εμπειρία οδήγησης για πίστα και καθημερινή χρήση.

Porsche 911 GT3 & 911 GT3 Touring Package