Die Bewegung auf der Straße leben
BMW

BMW TechWorks Romania : BMW Group & NTT DATA, επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε συνεργασία με την NTT DATA, η BMW TechWorks Romania θα καταστεί κόμβος για ευρωπαϊκά project στους τομείς της πληροφορικής και του λογισμικού και θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας

BMW TechWorks Romania

Το BMW Group επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο των κόμβων πληροφορικής (ΙΤ) και λογισμικού με την έναρξη λειτουργίας μιας νέας εγκατάστασης στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Σε συνεργασία με την NTT DATA, η BMW TechWorks Romania θα καταστεί κόμβος για ευρωπαϊκά project στους τομείς της πληροφορικής και του λογισμικού και θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

«Με την BMW TechWorks Romania ενισχύουμε το αποτύπωμά μας στην ΕΕ και συμβάλλουμε σημαντικά στην ψηφιακή εμπειρία των πελατών μας», εξηγεί ο Alexander Buresch, CIO και Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος ΙΤ του BMW Group τονίζοντας: «Οι κόμβοι πληροφορικής μας σε όλο τον κόσμο διασφαλίζουν μακροπρόθεσμα την τεχνογνωσία μας στο Business IT και στο λογισμικό. Παράλληλα επιταχύνουν την υλοποίηση της στρατηγικής μας στον τομέα της πληροφορικής που βασίζεται στις τελευταίες τεχνολογίες, όπως οι καινοτομίες στο cloud και η τεχνητή νοημοσύνη».

 

Συνεργασία με την NTT DATA

Η NTT DATA είναι συνεργάτης του BMW Group εδώ και πολλά χρόνια προσφέροντας στην κοινοπραξία εκτεταμένη εμπειρία στην ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού και ένα εξαιρετικό δίκτυο στο ρουμανικό τοπίο του τομέα πληροφορικής.

«Η συνεργασία μας με το BMW Group αποτελεί απόδειξη του αμοιβαίου σεβασμού και του κοινού μας οράματος για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνδυάζοντας τα ισχυρά μας σημεία, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις που υποστηρίζουν τον μετασχηματισμό και θα ωφελήσουν τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Chieri Kimura, EVP της NTT DATA, Inc. και CEO EMEAL.

«Η BMW TechWorks Romania καθοδηγείται από δύο ισχυρούς εταίρους, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του βιομηχανικού οικοσυστήματος του BMW Group. Πρόκειται για μια τιμητική αποστολή που έλαβε η NTT DATA στον απόηχο μιας πολύτιμης συνεργασίας 30 και πλέον ετών μεταξύ των δύο εταιρειών μας», υπογραμμίζει η Maria Metz, CEO της NTT DATA Romania.

 

Ιδανικές συνθήκες για δυναμική ανάπτυξη

Η κοινοπραξία θα υπερδιπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της σε 250 προγραμματιστές μέχρι το τέλος του έτους. Μακροπρόθεσμα, ο στόχος είναι να φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό εργαζομένων, ώστε να επεκταθεί σταθερά σε παγκόσμιο επίπεδο η τεχνογνωσία του BMW Group στον τομέα του λογισμικού. Η δυναμική πορεία ανάπτυξης αντικατοπτρίζεται επίσης σε φιλόδοξους επιχειρηματικούς στόχους και συγκεκριμένα στην επίτευξη ενός κύκλου εργασιών που ανέρχεται σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Ralf Waltram, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Global DevOps Hubs, εξηγεί: «Η BMW TechWorks Romania εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο κόμβων πληροφορικής που περιλαμβάνει ήδη τοποθεσίες στη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ, την Πορτογαλία και την Κίνα. Η Cluj-Napoca, γνωστή για το φιλικό προς την καινοτομία οικοσύστημά της, την επιχειρηματικότητα, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και το άφθονο ταλέντο στον τομέα της πληροφορικής, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την κοινοπραξία».

 

Εστίαση σε Projekt πληροφορικής στην ΕΕ

Ο νέος κόμβος πληροφορικής αναπτύσσει κεντρικά δομικά στοιχεία για project του τομέα ΙΤ για την Ευρώπη:

  • Connected Procurement: Οι εξαιρετικά πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού και τα συστήματα ελέγχου απαιτούν δικτυωμένα συστήματα πληροφορικής.
  • Digital Shopfloor: Το σύγχρονο ΙΤ στον τομέα παραγωγής ως ραχοκοκαλιά του εργοστασίου BMW iFactory.
  • Direct Sales Model: Ανάπτυξη κεντρικών στοιχείων πληροφορικής για την εφαρμογή του μοντέλου άμεσων πωλήσεων για τις BMW και MINI στην Ευρώπη.

 

Κόμβος καινοτομίας στην Cluj  Napoca

Ο Marian Haus, COO BMW TechWorks Romania δήλωσε: «Θέλουμε να προσελκύσουμε εξειδικευμένα ταλέντα στον τομέα της πληροφορικής για την ταχεία ανάπτυξή μας τα επόμενα χρόνια και γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξαιρετική τεχνική εκπαίδευση στα πανεπιστήμια της Cluj-Napoca και την έντονη τεχνολογική δραστηριότητα της πόλης». Ο Emil Petru, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Techworks Romania, προσθέτει: «Νιώθουμε υπερήφανοι που από σήμερα είμαστε μέρος του BMW Group και που θα διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας εδώ στη Ρουμανία».

Συνολικά, περισσότεροι από 9.400 εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο εργάζονται ήδη στην ανάπτυξη στους τομείς της πληροφορικής και του λογισμικού για το BMW Group και τις κοινοπραξίες του.

Ευκαιρίες καριέρας στην BMW TechWorks Romania μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.bmwtechworks.ro/careers