Die Bewegung auf der Straße leben
Porsche 718

Porsche "mischt die Karten neu" für seine Thermomodelle

Η παραγωγή των βενζινοκίνητων μοντέλων 718 θα τερματιστεί το επόμενο έτος, ενώ η παραγωγή της Macan θα σταματήσει πριν από το 2026

Η Porsche «ανακατεύει την τράπουλα» για τα θερμικά της μοντέλα, θέτοντας ουσιαστικά εκτός γκάμας μερικά, με εμβληματική θέση στη γκάμα, όπως η 718 που η παραγωγή θα τερματιστεί το επόμενο έτος, ενώ η παραγωγή της Macan θα σταματήσει πριν από το 2026.

Ειδικότερα, η Porsche εμμένει στο χρονοδιάγραμμά της για τη μετάβαση ορισμένων μοντέλων της γκάμας της σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, παρά την πρόσφατη υποχώρηση της ζήτησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche Albrecht Reimold δήλωσε ότι η βενζινοκίνητη έκδοση της Macan για τις μη ευρωπαϊκές αγορές δεν θα παράγεται πέραν του 2026.

«Η εφαρμογή υλοποίησης της εν λόγω πλατφόρμας έχει φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής της», δήλωσε ο Reimold.

Επιβεβαιώνει το νέο 7θέσιο SUV

Η Porsche έχει ήδη σταματήσει να κατασκευάζει εκδόσεις της Macan με κινητήρα εσωτερικής καύσης για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν πληροί τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια που προστατεύουν τα αυτοκίνητα από τους χάκερ.

Μετά την πλήρη διακοπή της παραγωγής του μοντέλου εσωτερικής καύσης, η Porsche θα επικεντρωθεί στις ηλεκτρικές εκδόσεις Macan με μπαταρία για να προωθήσει την ατζέντα βιωσιμότητας της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρόλο που η συνολική ζήτηση EV είχε σημειώσει πτώση, δήλωσε ο Reimold στην γερμανική έκδοση Automobilwoche του Automotive News Europe.

Οι παραδόσεις της ηλεκτρικής Macan ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο.

Ο Reimold δήλωσε ότι το νέο επταθέσιο ηλεκτρικό SUV της Porsche με την κωδική ονομασία K1 βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος.

Το SUV θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SSP Sport της μητρικής Volkswagen Group και θα κατασκευάζεται στη Λειψία από τα μέσα της δεκαετίας. Θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne.

Οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης των σπορ αυτοκινήτων Boxster και Cayman, μια σειρά μοντέλων γνωστή ως 718, δεν θα παράγονται πλέον από κάποια στιγμή του επόμενου έτους και η εταιρεία επικεντρώνεται ήδη στις ηλεκτρικές εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, ανέφερε ο Reimold.

Η παραγωγή των βενζινοκίνητων εκδόσεων του 718 και του Macan για τις ευρωπαϊκές αγορές έχει ήδη σταματήσει.