Live η Κίνηση στους δρόμους
Ford

Χάσατε τα εργαλεία σας; Τώρα μια πρωτοποριακή τεχνολογία από τη Ford Pro σας βοηθά να τα βρείτε

Η τεχνολογία παρακολούθησης μέσω Bluetooth θα μπορούσε να βάλει τέλος στα χαμένα εργαλεία

Ford

Η εργασία σε ένα εργοτάξιο απαιτεί συχνά οι εργαζόμενοι να διαθέτουν μια σειρά από εξειδικευμένα εργαλεία. Ωστόσο, το να ξεχαστούν εκεί κάποια από αυτά στο τέλος της ημέρας, μπορεί να αποδειχθεί μία δαπανηρή υπόθεση τόσο από πλευράς χρόνου, όσο και κόστους. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα €450 το χρόνο – ανά van. 1

Μηχανικοί στο Άαχεν της Γερμανίας ολοκλήρωσαν ένα πιλοτικό project για τη Ford Pro που θα μπορούσε να επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν τη θέση των εργαλείων και των μηχανημάτων τους ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας συνδεσιμότητα Bluetooth™ και παρακολούθηση μέσω GPS. 2 Το σύστημα χρησιμοποιεί ειδικές συσκευές τοποθετημένες μέσα σε εργαλειοθήκες και σε εξοπλισμό για σύνδεση με τα οχήματα της εταιρείας, καθώς και έναν κεντρικό server.

Αυτές οι συσκευές παρακολούθησης δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε όχημα να υπενθυμίζει στους οδηγούς πότε ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να έχει ξεχαστεί στο εργοτάξιο, δεν βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Η παρακολούθηση επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να γνωρίζουν πού βρίσκεται κάθε εργαλείο ή μηχάνημα σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή και μπορεί να συντονίζεται με τους εργαζόμενους για τη μεταφορά ειδικών εργαλείων σε άλλες τοποθεσίες όταν τα χρειάζονται επειγόντως.

Εκτός του ότι γλιτώνουν το κόστος αντικατάστασης των χαμένων εργαλείων, ένα ακόμα όφελος για τις επιχειρήσεις είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάνουν χρόνο προκειμένου να ελέγχουν, να αναζητούν ή να συλλέγουν τα ξεχασμένα εργαλεία. Επίσης, οι διαχειριστές εξοικονομούν χρόνο καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν το απαιτούμενο απόθεμα, ενώ το σύστημα επιτρέπει πιο αποδοτικό μελλοντικό προγραμματισμό, με τα κατάλληλα εργαλεία φορτωμένα σε van για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

 

 

Πώς λειτουργεί

TOOL TRACKING 4 Χάσατε τα εργαλεία σας; Τώρα μια πρωτοποριακή τεχνολογία από τη Ford Pro σας βοηθά να τα βρείτε

Σε κάθε εργαλείο, μηχάνημα ή στοιχείο εξοπλισμού τοποθετείται μία συσκευή παρακολούθησης που είναι αδιάβροχη και ανθεκτική σε ακραίες θερμοκρασίες. Οι συσκευές συνδέονται σε έναν κεντρικό server στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, τόσο στο γραφείο όσο και στο εργοτάξιο, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, την οθόνη του οχήματος ή την ειδική εφαρμογή σε ένα tablet ή smartphone.

Η αναζήτηση και ο εντοπισμός των εργαλείων μπορεί να γίνεται με βάση το «όχημα», την «αποθήκη», τον «τύπο εργαλείου» και το «όνομα εργαλείου». Ένας χάρτης με live απεικόνιση δείχνει επίσης τη θέση όλου του εξοπλισμού της εταιρείας, ενώ τα εργαλεία μπορούν να αναφέρονται ως «λειτουργικά», «κατεστραμμένα» ή «σε συντήρηση».

Όταν φορτώνεται ένα όχημα, κάθε εργαλείο εμφανίζεται στη οθόνη του και χρεώνεται στο συγκεκριμένο όχημα. Στο εργοτάξιο, καθώς γίνεται η εκφόρτωση του οχήματος, στην οθόνη προβάλλονται και οι δύο στήλες, «φορτώθηκε» και «ξεφορτώθηκε» – κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας, οτιδήποτε εξακολουθεί να βρίσκεται στη στήλη «ξεφορτώθηκε» είναι πιθανόν να έχει ξεχαστεί στο χώρο εργασιών.

Μία live λίστα εργαλείων στο όχημα επιτρέπει ταχύτερη φόρτωση και έλεγχο του αποθέματος του οχήματος. Καθώς η κατάσταση όλου του εξοπλισμού της εταιρείας είναι προσβάσιμη σε μία κεντρική τοποθεσία, επιτυγχάνεται μία πιο αποδοτική μεταφορά του εξοπλισμού μεταξύ των εργοταξίων καθώς και ο ευκολότερος σχεδιασμός της εργασίας μέσω της ανάθεσης εργαλείων σε συγκεκριμένες εργασίες. Εάν ένα εργαλείο μείνει σε ένα όχημα όλη τη νύχτα, ο οδηγός λαμβάνει μία ειδοποίηση κλοπής όταν τα εργαλεία αφαιρεθούν από το όχημα.

Τρεις εταιρείες με έδρα στην περιοχή της Κολωνίας βοήθησαν στη δοκιμή της σκοπιμότητας και της εφαρμογής για στόλους οχημάτων διαφόρων μεγεθών και εργαζομένων σε διαφορετικούς κλάδους, όπως κατασκευές και ανακαινίσεις, υδραυλικά και μπάνια, κηπουρική και διαμόρφωση  κήπων. Η Ford Pro σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα σε διαφορετικές αγορές πριν καταστήσει την υπηρεσία διαθέσιμη σε πελάτες στο εγγύς μέλλον.

 

 

Η Ford Pro βοηθά τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν

TOOL TRACKING 3 Χάσατε τα εργαλεία σας; Τώρα μια πρωτοποριακή τεχνολογία από τη Ford Pro σας βοηθά να τα βρείτε

Η Ford Pro είναι ο νέος επιχειρηματικός βραχίονας παγκόσμιων πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή που επικεντρώνεται στη βελτίωση της παραγωγικότητας των πελατών επαγγελματικών οχημάτων με παγκοσμίου κλάσης οχήματα, προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής.

Η εταιρεία βοηθά τις επιχειρήσεις νε ευδοκιμήσουν επιτρέποντας στους πελάτες να βρίσκουν την καλύτερη στρατηγική φόρτισης για τους ηλεκτρικούς στόλους τους και να αναπτύσσουν ψηφιακές λύσεις για την αύξηση του χρόνου λειτουργίας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Η Ford Pro έχει επίσης λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit και το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom.

Οι μηχανικοί της Ford διερευνούν επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο γεωεντοπισμός μπορεί να αναβαθμίσει την οδηγική εμπειρία, να μειώσει τους κινδύνους για όλους τους χρήστες των δρόμων και να βελτιώσει τα αστικά περιβάλλοντα. Το σύστημα Geofencing Speed Limit Control που βρίσκεται υπό δοκιμή με οχήματα Ford E-Transit στην Κολωνία δημιουργεί μία εικονική περιοχή όπου τα οχήματα επιβραδύνουν αυτόματα. Το Geofencing δοκιμάζεται επίσης για αυτόματη μετάβαση του Ford Transit Custom Plug-In Hybrid στο ηλεκτρικό πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών ρύπων κάθε φορά που το όχημα εισέρχεται σε μία ζώνη χαμηλών ρύπων, ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις.

 

«Ακόμα και ο πιο προσεκτικός εργαζόμενος μπορεί να αφήσει πίσω του μία εργαλειοθήκη στο τέλος μίας κοπιαστικής ημέρας ή να ξεχάσει ένα εργαλείο χειρός όταν τρέχει από τη μία δουλειά στην άλλη. Σε πολυσύχναστα εργοτάξια, τα εργαλεία μπορεί μερικές φορές να μπερδευτούν ή να κλαπούν εάν μείνουν εγκαταλελειμμένα όλη τη νύχτα. Καθώς τα projects έχουν συχνά σφιχτά χρονοδιαγράμματα, η διάθεση χρόνου για την αντικατάσταση του χαμένου εξοπλισμού μπορεί να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, με κάθε καθυστέρηση να κοστίζει σε χρόνο και χρήμα.»

Walter Pijls, supervisor, CV Ecosystems, Research & Advanced Engineering, Ford Ευρώπης

 

«Η λανθασμένη τοποθέτηση ενός και μόνο εργαλείου μπορεί να αποδιοργανώσει μία ολόκληρη εργάσιμη ημέρα. Αυτή η λύση παρακολούθησης εργαλείων είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και το έξυπνο λογισμικό μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και να μειώσουν το χρόνο εκτός λειτουργίας, επιτρέποντας την ίδια στιγμή στους εργαζόμενους να εστιάζουν πλήρως στην εργασία τους.»

Jeremy Gould, director, Ford Pro Software, Ford of Europe

 

«Παλαιότερα, είχαμε ανεπαρκή έγγραφα από βιβλία συμβάντων και λίστες αποθεμάτων, και υπήρχε σοβαρή δυσκολία στον εντοπισμό πραγμάτων. Τώρα, όχι μόνο μπορούμε εύκολα να παρακολουθούμε όλο τον εξοπλισμό μας, αλλά έχουμε και το όφελος των δεδομένων, όπου μπορούμε να βλέπουμε ποια εργαλεία χρησιμοποιούνται και πόσο συχνά, ποια χρειαζόμαστε περισσότερο και ποια φτάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους.»

Dennis Schmidt-Demel, project supervisor, Maintenance, Demel Garten- und Landschaftsbau