Live η Κίνηση στους δρόμους
BMW

BMW eDrive Zones : 138 Κέντρα πόλεων μηδενικών ρύπων

Πρωτοποριακή τεχνολογία eDrive Zones για οδήγηση μηδενικών ρύπων διαθέσιμη σε 20 νέες πόλεις

BMW

Το BMW Group εισάγει την καινοτόμα υπηρεσία eDrive Zones σε 20 ακόμα Ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Κοπεγχάγη, η Βερόνα και η Τουλούζη. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 138 πόλεις στην Ευρώπη επωφελούνται τώρα από αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία. Η υπηρεσία αναμένεται να λανσαριστεί του χρόνου σε τουλάχιστον 30 πόλεις ακόμα σε όλο τον κόσμο.

 

Με την υπηρεσία eDrive Zone, η μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW όταν εισέρχονται σε κέντρα πόλεων. Στη συνέχεια, τα plug-in μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – και με χαμηλό κόστος καυσίμου, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο αποδοτικοί από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην κυκλοφορία της πόλης. Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ σε πολλά από τα υφιστάμενα και σε όλα τα μελλοντικά plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Οι οδηγοί ανταμείβονται με πόντους επιβράβευσης (bonus points) για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση – και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone – που μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Από την άλλη, οι οδηγοί μπορούν επίσης να συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.

 

Οι 20 νέες πόλεις που προστίθενται είναι οι εξής: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Copenhagen, Cork, Coventry, Florence, Klagenfurt, Lille, Matosinhos, Naples, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse και Verona.

 


Αναβάθμιση ποιότητας ζωής στα κέντρα των πόλεων χάρη την υπηρεσία
eDrive Zones
Η υπηρεσία BMW eDrive Zones και το πρόγραμμα πιστότητας για πίστωση φόρτισης είναι ένα success story – τόσο για τα επίπεδα εκπομπών ρύπων στα κέντρα των πόλεων όσο και για τους οδηγούς. Μία επισκόπηση των δεδομένων χρήσης αποκαλύπτει:

 

  • Τα eDrive Zones διασφαλίζουν υψηλότερο ποσοστό χρήσης ηλεκτροκίνησης, ενεργοποιώντας το ηλεκτρικό πρόγραμμα ενός BMW Plug-In Υβριδικού μοντέλου περίπου 30.000 φορές την ημέρα στην Ευρώπη.
  • Πάνω από το 75% όλων των διαδρομών σε μία περιβαλλοντική ζώνη (eDrive Zone) πραγματοποιούνται ήδη σήμερα αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Από αυτά, περίπου το 40% των οδηγών εισέρχονται στις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό πρόγραμμα. Εν τω μεταξύ, ένα επιπλέον 35% μεταβαίνει σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης κάνοντας χρήση της λειτουργίας eZone.
  • Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW κάλυψαν επιπλέον 3,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα με ηλεκτροκίνηση στις περιβαλλοντικές ζώνες (eDrive Zones). Αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 80 φορές τον γύρο του ισημερινού – με ηλεκτρισμό αντί της χρήσης με κινητήρα καύσης.
  • Οι πελάτες των Plug-In Υβριδικών BMW έχουν συγκεντρώσει περίπου 150 εκατομμύρια πόντους από την εισαγωγή των πρώτων eDrive Zones το καλοκαίρι του 2020, τα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν ως πίστωση φόρτισης. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 2,9 γιγαβατώρες για ρεύμα φόρτισης. Μία Plug-In Υβριδική BMW Σειρά 3 μπορεί να φορτίζεται σχεδόν 250.000 φορές από αυτή την ποσότητα.

 

 

Η plug in υβριδική τεχνολογία είναι σημαντική για την επίτευξη 50% λιγότερων εκπομπών CO 2   ανά χιλιόμετρο από το στόλο οχημάτων του BMW Group μέχρι το 2030
Καθώς η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται ραγδαία, το BMW Group τάσσεται συνειδητά υπέρ των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων και της plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Η εταιρεία προσφέρει συνολικά 17 plug-in υβριδικά μοντέλα σε 95 αγορές σε όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία eDrive Zones θα επιτρέπει την περαιτέρω αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας: εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται τακτικά, οι καθημερινές αποστάσεις κυρίως μπορούν να καλύπτονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό περιλαμβάνει εκατομμύρια καθημερινές διαδρομές στην Ευρώπη, για παράδειγμα. Σε αστικά κέντρα με υψηλό όγκο κυκλοφορίας, τα plug-in υβριδικά οχήματα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας περιορίζει επίσης την ατμοσφαιρική μόλυνση και την ηχορύπανση, βελτιώνοντας επομένως την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, τα plug-in υβριδικά οχήματα BMW έχουν ένα αισθητά χαμηλότερο αποτύπωμα CO2 συγκριτικά με τα αντίστοιχα με συμβατικό σύστημα κίνησης, ακόμα και όταν φορτίζονται με ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν είναι πράσινο.

 

 

Τα plug in υβριδικά συστήματα κίνησης της BMW παρέχουν σημαντικά οφέλη έναντι των παραδοσιακών λύσεων :

  • Βελτιωμένη ποιότητα ζωής στην πόλη: Οδηγώντας στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, οι χρήστες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου οδικής κυκλοφορίας στις πόλεις.
  • Οικονομία: η ηλεκτρική οδήγηση σε αστικές περιοχές είναι πιο οικονομική από τη χρήση βενζίνης ή diesel, εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας.
  • Το εσωτερικό έχει πάντα τη σωστή θερμοκρασία όταν εισέλθετε στο όχημα: βοηθητικά συστήματα καλοριφέρ και κλιματισμού προσφέρονται στάνταρ.
  • Το φρενάρισμα αποφέρει οφέλη: Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, το φρενάρισμα παράγει μόνο θερμότητα και φθείρει τα τακάκια.
  • Τα καλύτερα δύο κόσμων: Τα plug-in υβριδικά οχήματα προσφέρουν ηλεκτρική οδηγική απόλαυση σε αστικές διαδρομές και κλασική οδηγική απόλαυση BMW σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καλύψουν μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, επομένως είναι ιδανικά για νοικοκυριά με ένα αυτοκίνητο.
  • Πιστοποίηση για το μέλλον: Επειδή ένα plug-in υβριδικό μοντέλο μπορεί να λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων, απολαμβάνουν προνόμια εφάμιλλα με αυτά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, π.χ. χαμηλότερες χρεώσεις για στάθμευση σε διάφορες πόλεις.

 

 

Συνεχής βελτίωση της plug in υβριδικής τεχνολογίας BMW
Την επόμενη χρονιά, το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 2 Active Tourer θα σηματοδοτεί το ξεκίνημα σε ευρεία κλίμακα της πέμπτης γενιάς των plug-in υβριδικών μοντέλων της BMW. Αυτή χρησιμοποιεί προηγμένα εξαρτήματα της τελευταίας τεχνολογίας BMW Gen5, όπως ένα σύστημα κίνησης e-drive που συνδυάζει τον ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο και τα ηλεκτρονικά ισχύος σε ένα κέλυφος. Αυτό αυξάνει σημαντικά την απόδοση και τη δυναμική.

 

 

Θετικό συνολικό ισοζύγιο  CO 2   για  plug   in  υβριδικά οχήματα  BMW
Μερικές φορές η “πραγματική” αξιολόγηση του κύκλου ζωής των plug-in υβριδικών οχημάτων αμφισβητείται, κυρίως σε αγορές όπου το ποσοστό πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Για τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, το BMW Group έχει καταρτίσει πιστοποιητικά CO2 για ολόκληρο τον κύκλο ζωής, από την προμήθεια πρώτων υλών, την αξιακή αλυσίδα, την παραγωγή και τη φάση χρήσης μέχρι την ανακύκλωση.

 

Ακόμα και όταν η φόρτιση γίνεται με τη συνήθη χρέωση Ευρωπαϊκής κιλοβατώρας, αυτά τα plug-in υβριδικά μοντέλα παρουσιάζουν σημαντική μείωση εκπομπών CO2 συγκριτικά με τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούν συμβατικά συστήματα κίνησης. Το BMW Group δεν λανσάρει ηλεκτροκίνητο όχημα χωρίς μία τέτοια πιστοποίηση.

 

 

Λίστα πόλεων με BMW eDrive Zones από το Νοέμβριο του 2021
Τα οφέλη της ψηφιακής υπηρεσίας BMW eDrive Zone μπορούν να απολαμβάνουν οι οδηγοί σε πολλές μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Μελλοντικά, η λίστα θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει πρόσθετες χώρες και πόλεις, ώστε η αναλογία ηλεκτροκίνησης των plug-in υβριδικών μοντέλων να αυξάνεται σε όλο και περισσότερες αστικές περιοχές. Στη Γερμανία, πολλές από τις περιβαλλοντικές ζώνες (eDrive Zones) αποκαλούνται και “Umweltzonen”.

 

Αυτή τη στιγμή, eDrive Zones διατίθενται στις εξής περιοχές: Aachen, Aberdeen, Amsterdam, Antwerp, Augsburg, Balingen, Barcelona, Basel, Bath, Belfast, Bergen, Berlin, Bern, Birmingham, Bonn, Bordeaux, Braga, Breda, Bregenz, Bremen, Brescia, Bristol, Bruges, Brussels, Cambridge, Cardiff, Charleroi, Copenhagen, Cork, Coventry, Darmstadt, Den Haag, Dinslaken, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Eindhoven, Erfurt, Eschweiler, Firenze, Frankfurt am Main, Freiburg im Breisgau, Geneva, Ghent, Glasgow, Gothenburg, Graz, Groningen, Hagen, Halle (Saale), Hannover, Hasselt, Heidelberg, Heidenheim an der Brenz, Heilbronn, Herrenberg, Ilsfeld, Innsbruck, Karlsruhe, Klagenfurt, Köln, Krefeld, Langenfeld (Rheinland), Leipzig, Leonberg, Leuven, Liège, Lille, Limburg an der Lahn, Limerick, Linz, Lissabon, Liverpool, London, Ludwigsburg, Luxembourg, Luzern, Lyon, Madrid, Magdeburg, Mainz, Malmö, Manchester, Mannheim, Marburg, Marseille, Matosinhos, Milano, Mönchengladbach, Mons, Mühlacker, München, Münster, Namur, Napoli, Neuss, Nürnberg, Oeiras, Offenbach am Main, Oslo, Osnabrück, Overath, Oxford, Paris, Pfinztal, Pforzheim, Porto, Regensburg, Remscheid, Reutlingen, Rome, Rotterdam, Ruhrgebiet, Salzburg, Schramberg, Schwäbisch Gmünd, Sheffield, Siegen, St.Pölten, Stavanger, Stockholm, Strasbourg, Stuttgart, Tilburg, Toulouse, Trondheim, Tübingen, Turin, Ulm, Uppsala, Urbach, Utrecht, Verona, Vienna, Wendlingen am Neckar, Wiesbaden, Wuppertal, Zurich.