Το εσωτερικό μιας BMW παρέχει σύνδεση στο διαδίκτυο αλλά και επικοινωνία με το έξυπνο σπίτι

Η BMW εφοδιάζει τα οχήματά της με πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες μέσω του BMW ConnectedDrive. Οι υπηρεσίες αυτές βασίζονται στην ευφυή συνδεσιμότητα και στοχεύουν στη βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης και την αύξηση της ασφάλειας, ενώ υποστηρίζονται σε ένα ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω ενσωματωμένης κάρτας SIM. Σε συνεργασία με τη Deutsche Telekom, η BMW έχει λανσάρει λύσεις με το πρότυπο υψηλής ταχύτητας LTE, ένα Wi-Fi hotspot και τη νέα eSIM.

Wi-Fi hotspot με LTE και eSIM.

Η BMW προσφέρει Wi-Fi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο, που επιτρέπει πολύ γρήγορο σερφάρισμα στο Internet. Αυτό το hotspot δημιουργεί μία διαδικτυακή σύνδεση υψηλής ταχύτητας προστατευμένη από κωδικό πρόσβασης (password) μέσα στο όχημα για μέχρι δέκα συσκευές. Έτσι οι επιβάτες χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες με άνεση – χωρίς η συσκευή  τους να χρειάζεται δική της κάρτα SIM. Οι χρήστες BMW ConnectedDrive μπορούν να καθορίζουν τη σύνδεση δεδομένων τους στο Wi-Fi hotspot απευθείας μέσω της διαδικτυακής πύλης HotSpot Drive της Deutsche Telekom. Η γρήγορη σύνδεση LTE μέσα στο αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα κάρτα eSIM. Αντίθετα με μία συμβατική κάρτα SIM, η eSIM αναμορφώνεται, εάν χρειαστεί, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση. Το Wi-Fi hotspot ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 7 τον Οκτώβριο του 2015 ενώ διατίθεται για πολλά ακόμα μοντέλα BMW από τον Ιούλιο του 2016.

Το eCall τώρα και για μοτοσικλέτες.

Η BMW Motorrad σκοπεύει να προσφέρει στις μοτοσικλέτες της με μία μονάδα κινητού τηλεφώνου LTE που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για αύξηση της ασφάλειας του ταξιδιού. Μελλοντικά, θα διατίθενται και συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω μιας κεντρικής οθόνης scooter ή μοτοσικλέτας με το λογότυπο BMW Motorrad ConnectedRide, για απεικόνιση δεδομένων με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Οι απαραίτητες τεχνολογίες συνδεσιμότητας εξελίσσονται σε συνεργασία με την Deutsche Telekom. Στο μέλλον, ενδεχομένως τα συστήματα πλοήγησης θα προβάλλουν πληροφορίες ασφάλειας, όπως έγκαιρες προειδοποιήσεις που υποδηλώνουν το τέλος μιας κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μία στροφή.

Η BMW Motorrad θα προσφέρει το σύστημα eCall (Intelligent Emergency Call) για πρώτη φορά από το 2017. Όπως στα επιβατικά αυτοκίνητα BMW, σημαντικά στοιχεία για τις υπηρεσίες διάσωσης μπορούν να αποστέλλονται στο BMW Call Centre ώστε να ενεργοποιείται η απαραίτητη αποστολή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, μία φωνητική σύνδεση με τον οδηγό επιτρέπει την μεταφορά περαιτέρω σημαντικών πληροφοριών.

Η εφαρμογή SmartHome συνδέει τη BMW με το ευφυές σπίτι.

Με την εφαρμογή SmartHome της Deutsche Telekom, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες του σπιτιού μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Η εφαρμογή διατίθεται από το 2015 στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive. Για παράδειγμα, συνδεόμενοι με την Deutsche Telekom, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα φώτα ή τη θέρμανση του σπιτιού τους. Οι οδηγοί μπορούν να ανάβουν επίσης τα φώτα του σπιτιού τους ενώ είναι ακόμα στο δρόμο ή να ρυθμίζουν τις θερμοκρασίες του δωματίου τους στο επιθυμητό επίπεδο πριν φτάσουν εκεί. Με τη βοήθεια εφαρμογών τρίτων μέσω BMW ConnectedDrive, αυτή η λειτουργία οικιακού ελέγχου μπορεί να ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα των οχημάτων BMW. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο smartphone του χρήστη μπορεί να προβάλλεται στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display), αλλά και ότι όλες οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά, άνετα και με ασφάλεια μέσω του iDrive Controller.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις