Στο ρυθμό των ανακλήσεων η Ελλάδα

Ανακλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας. Έχουμε και λέμε:

-Η Volvo 68 Volvo S80, S60, V70, V60, XC60 και XC70 τα οποία είναι εξοπλισμένα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα start/stop. Τα αυτοκίνητα είναι παραγωγής 2011 – 2015, εξοπλίζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα start/stop, και σε αυτά έχει εγκατασταθεί λογισμικό με λανθασμένα δεδομένα. Για το λόγο αυτό, το χειρόφρενο ενδέχεται να ελευθερωθεί, αν μετακινηθεί ο μοχλός ταχυτήτων ενώ είναι σε λειτουργία ο κινητήρας.

-Η Toyota ανακαλεί 33 Toyota Yaris παραγωγής 2014-2015 στα οποία το πίσω μουαγιέ των εμπλεκόμενων οχημάτων είναι συνδεδεμένο με τον πίσω άξονα με τέσσερις βίδες. Σε ορισμένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα μια ή περισσότερες από τις εν λόγω βίδες να μην συσφίχθηκαν βάσει των προδιαγραφών κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης στην συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι βίδες ενδέχεται να χαλαρώσουν κατά τη λειτουργία του οχήματος και να φύγουν από τη θέση τους. Στην περίπτωση αυτή, οι βίδες είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημία στα πίσω φρένα κατά την περιστροφή των τροχών, με συνέπεια την μειωμένη απόδοση του συστήματος ή το μπλοκάρισμα του τροχού, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

-Η Toyota ανακαλεί 2 Yaris Hybrid κατασκευασμένα μεταξύ 10/4/2014 και 15/4/2014 στα οποία λόγω μη σωστής ρύθμισης κάποιων παραμέτρων των εργαλειομηχανών του προμηθευτή, κάποιες δαγκάνες εμπρόσθιων δεξιών φρένων κατασκευάστηκαν με λανθασμένη διάσταση λοξότμησης. Εξαιτίας της λανθασμένης διάστασης λοξότμησης, είναι πιθανό να υποστεί φθορά η στεγανοποιητική τσιμούχα και να υπάρξει διαρροή υγρού φρένων.

-Η Ford ανακαλεί 248 Fiesta παραγωγής μεταξύ 23/09/2014 έως 11/11/2014, στα οποία λόγω σφάλματος κατά τη διαδικασία κατασκευής, μια παρτίδα αγκραφών-ασφαλειών των πίσω ζωνών ασφαλείας ενδέχεται να έχει ελαττωματικό μηχανισμό ασφάλισης. Αυτός ο ελαττωματικός μηχανισμός ασφάλισης μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, με αποτέλεσμα ο επιβάτης του πίσω καθίσματος να μην συγκρατηθεί από τη ζώνη ασφαλείας.

-Η Ford προχωρά και στην ανάκληση 55 Transit παραγωγής μεταξύ 12/9/14 – 26/1/15 και Ranger παραγωγής μεταξύ  24/10/14 – 13/1/15 με κωδικούς πλαισίου Transit: NM0PXXTTGPEB80049-WF0XXXTTGXEG58317, Ranger: 6FPPXXMJ2PER31211-AFAPXXMJ2PFC45249, στα οποία λόγω σφάλματος κατά τη διαδικασία κατασκευής, μια παρτίδα μπεκ ψεκασμού που είναι τοποθετημένα στους κινητήρες 2.2L Duratorq ενδέχεται να έχουν μια λανθασμένα συναρμολογημένη εσωτερική βαλβίδα. Η βαλβίδα μπορεί να παρουσιάσει αστοχία και να οδηγήσει σε απώλεια πίεσης του συλλέκτη καυσίμου (μπεκιέρα) με αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα.

-Η Opel ανακαλεί 2 Astra J παραγωγής 2010 και 2011 που εξοπλίζονται με πετρελαιοκινητήρα, στα οποία σε περίπτωση παρεμπόδισης της λειτουργίας του ανεμιστήρα ψυγείου-ψύξης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μονάδα ανεμιστήρα ψύξης και, στη χειρότερη περίπτωση, ανάφλεξη στην συγκεκριμένη περιοχή.

-Η Land Rover ανακαλεί ένα Range Rover στο οποίο το σωληνάκι υποπίεσης του συστήματος υποβοήθησης των φρένων δεν έχει περαστεί από την σωστή διαδρομή και ενδέχεται να τρυπήσει. Στην περίπτωση που τρυπήσει, το πεντάλ των φρένων θα έχει βαριά αίσθηση και ενδεχομένως αυξηθεί η απόσταση φρεναρίσματος, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε σύγκρουση.

Όλοι οι κάτοχοι των υπό ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν μέσω προσωπικών επιστολών.