Ποιος φοβάται τη Χριστουγεννιάτικη γκρίνια των πεθερικών;

Στο μέλλον θα χαμογελάτε με ότι και να σας λένε

Τρέμετε τις Χριστουγεννιάτικες Επισκέψεις από τα Πεθερικά; Δεν Είστε οι Μόνοι. Τεχνολογία Καταστολής Θορύβων Το Μυστικό για Οικογενειακή Γαλήνη και Ευτυχία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δυσφορούν με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα καθώς 1 στους 3 θα προτιμούσε να αποφύγει τελείως την επίσκεψη ή να μειώσει το χρόνο που περνά με την οικογένεια του συντρόφου του 

Προκειμένου να επιτευχθεί η οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία στις ημέρες των γιορτών, μια νέα τεχνολογία καταστολής θορύβων σε ακουστικά θα είναι το μυστικό και θα επιτρέπουν στα μέλη της οικογένειας να απομονώνονται ακουστικά μεταξύ τους!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε για τη Ford, πολλοί είναι αυτοί που αγχώνονται με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις τα Χριστούγεννα. Οι συζητήσεις είναι η πιο ενοχλητική συνήθεια, όπως τόνισε ο 1 στους 5 ερωτηθέντες, με επόμενη πηγή στρες τις μεγαλόφωνες συζητήσεις και την κριτική στον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην περίοδο των γιορτών φουντώνουν τα διαζύγια, κάτι αναμενόμενο.

Τι θα γινόταν όμως εάν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη μουρμούρα και γκρίνια μέσω της ίδιας τεχνολογίας καταστολής θορύβων που εφαρμόζεται στα ακουστικά – αλλά χωρίς τα ακουστικά; Η Ford πιστεύει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε τί – και το σημαντικότερο ποιον – ακούτε μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

«Τοποθετήστε τα μικρόφωνα και τα ηχεία στο σωστό μέρος και η τεχνολογία καταστολής θορύβων θα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέγετε τίνος τη φωνή θέλετε να ακούτε και ποιους να … ‘φιμώσετε’» δήλωσε ο ειδικός θορύβων της Ford, Dr. Ralf Heinrichs. «Αυτό είναι ιδανικό μετά το Χριστουγεννιάτικο γεύμα, όπου τα νεύρα είναι λίγο τσιτωμένα μετά από το φαγητό και το αλκοόλ, σε πολυθρόνες με ενσωματωμένη τεχνολογία ακουστικών.»

Η τεχνολογία καταστολής θορύβων χωρίς ακουστικά ήδη υπάρχει στα αυτοκίνητα Ford, με συστήματα που ανιχνεύουν ανεπιθύμητους θορύβους χρησιμοποιώντας μικρόφωνα τοποθετημένα πάνω από τα κεφάλια οδηγού και επιβατών, και μεταδίδοντας ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος και των ενισχυτών του.

Το επόμενο τεχνολογικό άλμα αναμένεται να είναι οι εξατομικευμένες ακουστικές ζώνες. Με μικρόφωνα και ενισχυτές τοποθετημένα στα προσκέφαλα, οι επιβάτες μπορούν να τηλεφωνούν, να ακούνε μουσική ή να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα, χωρίς να ενοχλούν τους άλλους ή να πρέπει να φοράνε ακουστικά.

Καθώς τα ακουστικά και τα μικρόφωνα τοποθετούνται στα προσκέφαλα, όσοι βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορούν να συνομιλούν με άλλους επιβάτες ευκολότερα. Έτσι οι γονείς που οδηγούν θα επικοινωνούν άνετα με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα, χωρίς να χρειάζεται να γυρίζουν πίσω ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Έτσι θα είναι πιο προσηλωμένοι στην οδήγηση χάρη στη μείωση των περισπασμών.

«Για τους οδηγούς όλα αυτά θα είναι εφικτά τα επόμενα 5 – 10 χρόνια, ή κάτι τέτοιο,» πρόσθεσε ο Heinrichs. «Και εάν αυτό μπορεί να γίνει στα αυτοκίνητα, σίγουρα μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι. Ήδη χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία για τη μείωση των θορύβων του κινητήρα, αλλά στο μέλλον, οδηγοί και επιβάτες θα μπορούν να σιγάσουν τη συνομιλία των συνταξιδιωτών τους, τη μουσική ή τις τηλεφωνικές κλήσεις.»

Σύμφωνα με τη έρευνα της Ford, οι γυναίκες περισσότερο από τους άντρες τρέμουν τα Χριστούγεννα με τα πεθερικά. Η 1 στις 3 δήλωσε ότι αν μπορούσε θα μείωνε το χρόνο της επίσκεψης ή θα την απέφευγε εντελώς. Τακτικές αποφυγής ανεπιθύμητων συγγενών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πιο χρονοβόρο πλύσιμο πιάτων, προσποίηση ασθένειας ή φόρτου εργασίας.

Χριστούγεννα και επισκέψεις από τα πεθερικά είναι πολλές φορές πηγή τρομερού στρες. Και το πράγμα ξεφεύγει εντελώς όταν συνδυάζονται και τα δύο…

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις