Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αγοράσετε το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στη μάρκα και το χρώμα. Η ασφάλεια είναι ασφαλώς στην κορυφή του μυαλού!

Εδώ είναι μερικές συμβουλές ώστε να επιλέξετε ένα παιδικό κάθισμα για το μωρό σας, όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

Κάθισμα με πλήρη ανάκλιση

Είναι ιδανικό για τα νεογέννητα το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε μια θέση πλήρους ανάκλισης έξω από το αυτοκίνητο (και χωρίς να ξυπνήσει το μωρό).

Πλευρική προστασία

Επιλέξτε ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου που θα προστατεύει το μωρό από ενδεχόμενες πλευρικές συγκρούσεις. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αφρώδες υλικό γύρω γύρω και γρήγορη ρύθμιση της προστασίας του κεφαλιού.

Isofix βάση

Η βάση Isofix είναι απαραίτητη για να κουμπώνεται απευθείας το βρεφικό κάθισμα. Φροντίστε να είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ενδείξεις του Ευρωπαϊκού κανονισμού (ECE R44/03) και να είναι συμβατό με το κάθισμα της εταιρίας που έχετε επιλέξει. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προστατεύει το κεφαλάκι του μωρού και τη σπονδυλική του στήλη και το προφυλάσσει από τους κραδασμούς που προκαλούν οι λακκούβες στους δρόμους. Όταν δεν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το διπλώνετε και να το κρατάτε στο πορτμπαγκάζ.

Που βλέπει προς τα πίσω

Όλα τα παιδιά μέχρι να γίνουν τεσσάρων ετών ή να φτάσουν τα 18 κιλά περίπου πρέπει να κάθονται σε βρεφικά καθίσματα που βλέπουν προς τα πίσω, σύμφωνα με το νορβηγικό μοντέλο. Ο λόγος έχει να κάνει με την ανατομία του σώματος ενός μωρού, σε σχέση με το σώμα ενός ενήλικα. Σε ένα μωρό, το κεφάλι αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού βάρους, ενώ σε έναν ενήλικα μόλις στο 6%. Σε μια μετωπική σύγκρουση, που είναι η πιο συχνή αλλά κυρίως η πιο επικίνδυνη/θανατηφόρα, σε ένα κάθισμα που κοιτά μπροστά, συγκρατείται μεν το σώμα, αλλά το κεφάλι που δεν υποστηρίζεται καθόλου κινείται βίαια μπροστά, και η δύναμη που ασκείται στον αυχένα φτάνει μέχρι τα 300 κιλά όταν οι γιατροί μιλούν ότι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 130 κιλά. Σε κάθισμα που κοιτά πίσω, το κέλυφος του καθίσματος λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας για το σώμα και για πιο ευαίσθητα μέρη: τη σπονδυλική στήλη, τον αυχένα και το κεφάλι.

Περιστροφή 360 μοιρών

Επιλέξτε ένα καινοτόμο κάθισμα αυτοκινήτου που να διαθέτει περιστροφή περιστροφή 360 μοιρών και επιτρέπει σε ένα παιδί να βλέπει πίσω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης κατά 80% ασφαλέστερο σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσής σε σχέση με τα καθίσματα που βλέπουν στην κατεύθυνση του οχήματος. Επιπλέον η καινοτομία 360 μοιρών στο μηχανισμό περιστροφής δημιουργεί μια άνετη είσοδο και έξοδο του μωρού από το αυτοκίνητο.

Ελαφρύ βάρος

Ένα ελαφρύ κάθισμα, χωρίς τη βάση ασφαλώς, θα το εκτιμήσετε πολύ περισσότερο όταν χρειαστεί να το μετακινήσετε με τον μικρό σας μπόμπιρα μέσα.

http://www.baby.gr