Η Aston Martin φτιάχνει… υποβρύχιο

Είσαι super rich. Έχεις όποιο αυτοκίνητο ονειρεύεσαι και ονειρεύονται οι άλλοι. Έχεις γιοτ, αεροσκάφη, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Δεν σου λείπει τίποτα. ΝΟΜΙΖΕΙΣ. Η Aston Martin το… τερμάτισε, σχεδιάζοντας (μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία Triton) ένα… υποβρύχιο. Ναι, αλλά αυτά δεν είναι τα σπουδαία νέα.

Ο Marek Reichman, ο EVP και Chief Creative Officer της Aston, συγκρίνει το τριθέσιο υποβρύχιο που ανέπτυξε η εταιρία, με την φοβερή και τρομερή Aston Martin Valkyrie, μιλώντας για μεγάλη προσοχή που δόθηκε στην υδροδυναμική του μοντέλου. Το υποβρύχιο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προσφέρει την “απόδοση, ομορφιά και κομψότητα” που περιμένει κανείς από οποιοδήποτε μοντέλο της Aston Martin, μαζί με τις τεχνικές δυνατότητες ενός υποβρυχίου Triton (σ.σ. πρόκειται για αμερικανική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων).

Και, παρότι, με 5 κόμβους τελικής ταχύτητας (κάτι λιγότερο από 10 χ.α.ω.) είναι ελαφρώς πιο αργό από μια Valkyrie, είναι αρκετά γρήγορο για προσωπικό υποβρύχιο, ενώ έχει εκπληκτικές δυνατότητες κατάδυσης. Για παράδειγμα, σκέψου ότι μπορεί να κατέβει μέχρι τα 500 μέτρα βάθος, για να εξερευνήσεις τα πάντα όλα, λόγω της βελτιωμένης υδροδυναμικής απόδοσης, της μειωμένης εμπρόσθιας επιφάνειας και της αυξημένης δύναμης. Άλλωστε, είναι τέσσερις φορές γρηγορότερο στην επιτάχυνση από το κορυφαίο μοντέλο της Triton, το 3300/3. 

Στο εσωτερικό, οι δύο επιβάτες κάθονται εμπρός και ο πιλότος πίσω, στη μέση. Και απολαμβάνουν όλοι -εκτός από τις ομορφιές του βυθού- δερμάτινα χειροποίητα καθίσματα, ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες και πολλά ακόμα features χλιδής. Εάν έχεις βαθύ ενδιαφέρον γι’ αυτό το Aston Martin (είδες το λογοπαίγνιο, ε;) το βιβλίο παραγγελιών έχει ανοίξει. Για να το αποκτήσεις, πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη (να το πάλι το λογοπαίγνιο). Κοστίζει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις