Το «τέρας» των 600 ίππων εξελιγμένο από την Ford Performance, την M-Sport και την Hoonigan Racing είναι έτοιμο για το Rallycross

Ντεμπούτο για το Ford Focus RS RX στο Rallycross στην Πορτογαλία, 660 Ίπποι στα Χέρια των Ken Block & Andreas Bakkerud

Το νέο Ford Focus RS RX 600 ίππων κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (FIA) στην Πορτογαλία, το Σαββατοκύριακο, 16-17 Απριλίου

Τα αυτοκίνητα της Hoonigan Racing έχουν επιτάχυνση 0-100 x.α.ω. σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Διαθέτουν εργοστασιακή υποστήριξη και τα οδηγούν ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud

Το αγωνιστικό Ford GT κάνει επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα 6 Ωρών του Silverstone (Βρετανία) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA) το ίδιο Σαββατοκύριακο 

Το νέο Ford Focus RS RX 600 ίππων κάνει το ντεμπούτο του αυτό το Σαββατοκύριακο με την εργοστασιακής υποστήριξης ομάδα Hoonigan Racing Division στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross στην Πορτογαλία.

Ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud οδηγούν τα Ford Focus RS RX στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Bompiso Rallycross της Πορτογαλίας, που γίνεται στην πανέμορφη πόλη Montalegre, με φόντο τους λόφους της περιοχής Vila.

Η πίστα αποτελεί μοναδική πρόκληση για οδηγούς και μηχανικούς: στο αγωνιστικό καλεντάρι του World RX είναι ο αγώνας που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 1800 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά συνέπεια, οι κινητήρες πρέπει να είναι άριστα ρυθμισμένοι ώστε να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες υψομετρικές απαιτήσεις.

Με σύστημα τετρακίνησης και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. κάτω από δύο δευτερόλεπτα, τα Focus RS RX είναι έτοιμα για τη μάχη του rallycross. Η εξέλιξη του Focus RS RX είναι προϊόν παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hoonigan Racing του Block και της M-Sport με έδρα τη Βρετανία.

Είκοσι τρία υπεραυτοκίνητα, το καθένα με ιπποδύναμη της τάξης των 600 ίππων αγωνίζονται σκληρά στην Πορτογαλία σε τέσσερις κατατακτήριες δοκιμές, δύο ημιτελικούς, έναν τελικό. Η ομάδα ξεκινά στη Πορτογαλία, ζεστή ακόμα από τη δοκιμή που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Kirkbride της Cumbria, στη Βρετανία.

Τα Focus RS RX κατεβαίνουν στις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο 16 Απριλίου, 14:00-15:45 CET ενώ οι ημιτελικοί πραγματοποιούνται την Κυριακή 17 Απριλίου στις 10:30 και 11:30 CET.  Ο τελικός της Κυριακής θα γίνει στις 15:00 CET.

Στο μεταξύ το αγωνιστικό Ford GT κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στις 6 Ώρες του Silverstone, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Οι κατατακτήριες δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 12:50-13:10 CET, ενώ ο 6ωρος αγώνας ξεκινά την Κυριακή, 17 Απριλίου στις 13:00 CET.

Ημερολόγιο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross:

•         PORTUGAL – MONTALEGRE – 16/17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

•         GERMANY – HOCKENHEIM – 7/8 ΜΑΪΟΥ

•         BELGIUM – METTET – 14/15 ΜΑΪΟΥ

•         UK – LYDDEN HILL – 28/29 ΜΑΪΟΥ

•         NORWAY – HELL – JUNE 11/12 ΙΟΥΝΙΟΥ

•         SWEDEN – HOLJES – 2/3 ΙΟΥΛΙΟΥ

•         CANADA – TROIS-RIVIERES – 6/7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

•         FRANCE – LOHEAC – 3/4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

•         SPAIN – BARCELONA – 17/18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

•         LATVIA – RIGA – 1/2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

•         GERMANY – ESTERING – 15/16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ARGENTINA – ROSARIO – 26/27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις