Η απίστευτη ιστορία ενός VW που δούλεψε μετά από 40 χρόνια

Αυτή, δεν είναι μια ιστορία σαν όλες τις άλλες. Έχει μέσα της τη γοητεία, τον ρομαντισμό και το μεράκι πέντε φίλων που εντόπισαν μέσα σε ένα δάσος ένα παρατημένο VW, για κοντά μισό αιώνα. Και τη δύναμη της επιμονής, αφού αυτοί οι πέντε άνθρωποι, κατάφεραν να το “αναστήσουν”, βάζοντάς το μπρος μέσα στο δάσος και επιστρέφοντας σπίτι τους με αυτό, τον Σεπτέμβριο του 2016!!!

H AirMapp & Serial Kombi, μας παρουσιάζει μια καταπληκτική ταινία μικρού μήκους (δες τη σκρολάροντας στο τέλος του story), με τον τίτλο “Resurrection” (“Ανάσταση“), με πρωταγωνιστή ένα παρατημένο VW van (VW Transporter) του 1955. To VW, ήταν εγκαταλελειμμένο βαθιά σε μια κοιλάδα στις γαλλικές Άλπεις, για τουλάχιστον 40 χρόνια. Απέναντι στη δύναμη της φύσης και του χρόνου, που το είχε τυλίξει, προσπαθώντας να φάει το κουφάρι του με σκουριά, οι ήρωες της ιστορίας μας, κατάφεραν να κάνουν την «αποκατάσταση» των μηχανικών μερών του μέσα στο δάσος. Και μάλιστα, όταν το έβαλαν μπρος για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια το οδήγησαν μέχρι να το βγάλουν έξω από το δάσος, όπου χρειάστηκε ακόμα και να κόψουν έναν τεράστιο κορμό προκειμένου να δημιουργήσουν μονοπάτι για το ιστορικό VW!

To αερόψυκτο VW T1 παρουσιάστηκε το 1950, Τότε, φόραγε έναν κινητήρα 1.100 κ.εκ, απόδοσης 24 ίππων, ίδιο με αυτόν που φορούσε και το θρυλικό σκαθάρι, το VW Beetle της εποχής. Η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι το 1967, όταν και παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του. Το συγκεκριμένο Transporter είχε έναν αερόψυκτο κινητήρα 1200 κ.εκ με απόδοση 30 ίππων και αυτόν τον κινητήρα “ανέστησαν” με καινούργια ανταλλακτικά!

Όταν εντόπισαν το παρατημένο βανάκι, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο δάσος, άρχισαν το… quest για τον εντοπισμό του αρχικού του ιδιοκτήτη. Τον βρήκαν και, έμειναν τόσο έκπληκτοι όσο και αυτός, αφού δεν θυμόταν καν ότι είχε στο όνομά το βαν, πόσο μάλλον ότι το είχε παρατήσει εκεί. Όπως φαντάζεσαι, όταν του πρόσφεραν ένα ποσό για να το αγοράσουν, ο ιδιοκτήτης ένιωσε ότι του έκατσε… λαχείο, αφού του ήρθαν λεφτά από το πουθενά. Αυτοί όμως, το ένιωσαν περισσότερο, μιας και το σάπιο VW Microbus είναι εξαιρετικά σπάνιο- άρα συλλεκτικό. Αρχικά, είχαν αποφασίσει να το ρυμουλκήσουν με ένα τρακτέρ. Μάλιστα, είχαν τοποθετήσει και ολόκληρο το μηχανισμό ρυμούλκησης για να το καταφέρουν. Αυτό, μέχρι την ώρα που τους ήρθε η φαεινή ιδέα να… πάει το βουνό στον Μωάμεθ: Δηλαδή να μεταφέρουν τα νέα ανταλλακτικά στο δάσος και να το επισκευάσουν στο σημείο που καθόταν εγκαταλελειμμένο και σκούριαζε για 40 ολόκληρα χρόνια.

Η επισκευή μέσα στο δάσος, όπως φαντάζεσαι, χρειαζόταν πολύ δουλειά και υπομονή. Όχι μόνο επειδή ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να επισκευάσεις ένα αυτοκίνητο που είχε “πεθάνει” 40 χρόνια πριν. Αλλά και επειδή οι ήρωες (ε, αφού τέτοιοι είναι) έπρεπε να κάνουν “σπίτι” τους το δάσος και να αντιμετωπίσουν τα στοιχεία της φύσης (βροχή, ζέστη κλπ), καθώς και τα… πλάσματα που είχαν καταλάβει το VW, όπως τις αράχνες.

Τελικά, η παρέα των πέντε επίμονων φίλων, κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή το θρυλικό βανάκι αλλά  και να το οδηγήσει έξω από το δάσος με τον δικό του κινητήρα με την λιγοστή ισχύ που διαθέτει. Όχι ότι τέλειωσαν. Τώρα, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και δουλειά για να απαλλαγεί από την σκουριά και τα σαπίσματα και να αποκτήσει την παλιά του λάμψη.

Παρακολούθησε το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό βίντεο που αφήνει ένα γλυκό αίσθημα ικανοποίησης, με τους 5 φίλους και την περιπέτεια τους…

Δες το στο Youtube