Χρονιά με ρεκόρ το 2020 για τη Fiat

 Παρά τις (αντικειμενικές) δυσκολίες που έφερε με την πανδημία του κορωνοϊού, το 2020 ήταν μια καλή χρονιά για τη Fiat. Ήταν μια χρονιά- ορόσημο, καθώς πέτυχε δύο ιστορικά ρεκόρ πωλήσεων, ενώ της επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, λόγω των νέων προϊόντων που έχει παρουσιάσει. Σχολιάζοντας την ξεχωριστή για την ιταλική μάρκα χρονιά, ο επικεφαλής της Fiat, αλλά και των Lancia & Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ, Luca Napolitano, έκανε τον απολογισμό, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους είναι αισιόδοξος για το 2021:

 «Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Για τη Fiat όμως ήταν και μια χρονιά ανανέωσης, με πολλά νέα προϊόντα και πολλά νέα ρεκόρ. Από αυτά ξεχωρίζει η πορεία των 500 και Panda, των δημοφιλέστερων αυτοκινήτων πόλης στην Ευρώπη, τα οποία μαζί κατέκτησαν το 35,6% της αγοράς, με αύξηση 3% για το κάθε μοντέλο. Παράλληλα το 2020 γιορτάσαμε Τα 40α γενέθλια του Panda, το οποίο πέτυχε ιστορικό ρεκόρ με 17,8% μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη και 47,8% στην Ιταλία. Την ίδια στιγμή και το 500 έκοβε το νήμα με ρεκόρ, κατακτώντας το καλύτερο μερίδιο στην ιστορία της μάρκας εκτός Ιταλίας με 19,3%.

Η χρονιά ξεκίνησε με την παρουσίαση των υβριδικών εκδόσεων των 500 και Panda τον Φεβρουάριο, τα οποία έγιναν αμέσως τα best-seller υβριδικά αυτοκίνητα πόλης, επιτυγχάνοντας 110.000 πωλήσεις, καθώς και τη 2η θέση στα υβριδικά ανεξαρτήτου κατηγορίας. Αυτό ήταν και το πρώτο κομμάτι του παζλ στην πορεία μας προς την εξηλεκτρισμένη κίνηση, με το 60% των αυτοκινήτων της Fiat το 2021 να είναι διαθέσιμα με τέτοιες εκδόσεις, ποσοστό υψηλότερο από το μέσο όρο της αγοράς. Αυτή η χρονιά επανεκκίνησης χαρακτηρίστηκε αναμφίβολα και από την παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού 500. Μέσα σε μόλις δύο μήνες περισσότεροι από 10.000 αγοραστές επέλεξαν το νέο μας μοντέλο, δίνοντας σχεδόν άμεσα την πρωτοπορία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ιταλία. Παράλληλα στο τέλος του έτους παρουσιάσαμε τα ανανεωμένα Panda και Tipo, με το νέο Tipo Cross να προσφέρει να ξεχωριστή επιλογή για τους αγοραστές. Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία τη νέα χρονιά.»

Οι παραπάνω νέες εξελίξεις που έφερε το 2020, σε συνδυασμό με τις επιπλέον νέες προτάσεις που ετοιμάζει η μάρκα, όπως η ανανεωμένη γκάμα του 500, δίνουν την καλύτερη αφετηρία για μια εξαιρετική χρονιά για τη Fiat.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις