Με 2000 ευρώ, προπαραγγέλλεις τη νέα Alpine Α120

Μπορεί να μην την έχεις δει ποτέ, μπορεί να μην ξέρεις καν πως θα ονομάζεται, αλλά τη θέλεις. Εσύ και μερικά εκατομμύρια ακόμα petrolheads. Η Alpine επέστρεψε και, αν ενδιαφέρεσαι να πάρεις το πρώτο μοντέλο της αναβίωσής της, καλύτερα να μπεις στην ουρά. Η Renault, το έχει πάρει πολύ ζεστά και, καλύτερα να το πάρεις και εσύ. 

Η αναστημένη (ε, αφού αναστημένη είναι) αυτοκινητοβιομηχανία μας έδειξε το Alpine Vision Concept και ετοιμάζεται, πολύ σύντομα, να μας αποκαλύψει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της, το οποίο “ακούγεται” πως θα ονομάζεται Α120. Και, παρά το γεγονός ότι το τελικό μοντέλο δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ, η Alpine δέχεται προπαραγγελίες. 

Πρόσεξε: Αρχικά η Alpine θα παράξει σε περιορισμένο αριθμό την “Premiere Edition” του 1955, που μπορείς να κλείσεις με μόλις 2.000 ευρώ. Στο video- teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Alpine με το -αναμενόμενο- motto “Alpine is back” βλέπουμε το νέο μοντέλο σε πλαγιολισθήσεις (πισωκίνητο γαρ) παρότι καλυμμένο με καμουφλάζ. Έστω κι έτσι, βλέπουμε ότι δεν έχει και μεγάλες διαφορές με το concept. 

Το κεντρομήχανο πισωκίνητο coupe, αναμένεται να ζυγίζει περίπου έναν τόνο και να αποδίδει περίπου 300 ίππους από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα. Η Alpine λέει ότι θα κάνει το sprint του 0-100 χ.α.ω. σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Θα κοστίζει μεταξύ περίπου 55-60.000 ευρώ. Θα βγει στην παραγωγή το 2017 και οι πρώτες Alpine θα διατεθούν στην Ευρώπη. Οι άλλοι, μπορούν να περιμένουν. Εδώ είσαι.