Με νέο 1,5 diesel το Dacia Duster

Ένα νέο κινητήρα πετρελαίου προσθέτει στο δημοφιλέστερο μοντέλο της, το Duster, η Dacia. Η ρουμανική -ανήκει στο Groupe Renault- μάρκα εφοδιάζει το σκληροτράχηλο και value for money SUV της με έναν σύγχρονο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115, που είναι διαθέσιμος στις εκδόσεις 4×2 και 4×4.

 

O νέος κινητήρας diesel διαθέτει σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx). Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, περιορίζονται οι ρύποι, χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ. 

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Dacia Duster διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από πριν, με 115 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, χαρίζοντάς του καλύτερες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ., αντί για 11,8 δλ. για το 4×2) και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρόλο που πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP.

 

To νέο Dacia DUSTER 1.5 Blue dCi 115 εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του.  Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός του Dacia DUSTER παραμένει πλήρης από τη βασική έκδοση Ambiance,  με Συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED, μπάρες οροφής, αισθητήρες φωτεινότητας, 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηχοσύστημα Plug & Radio. Για όποιον θελήσει το κάτι παραπάνω, η κορυφαία έκδοση Prestige εξοπλίζεται μέχρι και με το Σύστημα Multi-view camera, με τέσσερις κάμερες θέασης.

Με τιμή από 15.980€ το Dacia DUSTER με το νέο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 προάγει τον ο Value for Money χαρακτήρα του, ενώ συνοδεύεται από 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση και 3 Χρόνια Οδική Βοήθεια.

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις